Torsdagens aktier: Genmab og TDC fik hård medfart

TDC og Genmab fik en kold skulder af investorerne torsdag, hvor pæne regnskabstal fra de to selskaber ikke var nok til, at aktierne kunne holde niveauet.

Også Dongs regnskab blev i første omgang mødt med kursfald, men aktien rettede sig i løbet af eftermiddagen og sluttede højere.

 

Facit for C20 Cap-indekset blev et samlet fald på 0,9 pct. til 1161,10 i et marked, der ligesom onsdag var trykket af uroen om Nordkorea.

 

Værst blandt de danske eliteaktier gik det Genmab, der faldt 3,8 pct. til 1333 kr., selv om andet kvartal bød på resultater en spids over analytikerestimaterne indhentet af Bloomberg News.

Ifølge Danske Banks chefhandler Mads Zink var der som sådan heller ikke meget at være negativ over i Genmabs regnskab, der blev offentliggjort onsdag efter børslukketid.

- Men der kan være nogle, som udnytter, at der er pæn interesse om og likviditet i aktien. Det er udlandet, der sælger, men hvorfor, de gør det, kan vi ikke få øje på. Der var ikke noget i regnskabet, der gør os negative på den aktie, siger Mads Zink til Ritzau Finans.

TILBAGEGANG TIL TDC

Tilsvarende var der ikke meget, der overraskede i regnskabet fra TDC, men også her blev regnskabet mødt med et kursfald på 2,7 pct. til 38,04 kr.

TDC-regnskabet viste tilbagegang, men indeholdt uændrede forventninger og var generelt lidt bedre, end analytikerne havde regnet med ifølge Bloomberg News.

Regnskabet fra telegiganten viste en omsætning på 5051 mio. kr. i andet kvartal mod 5204 mio. kr. i samme kvartal sidste år, mens driftsresultatet på EBITDA-niveau faldt til 2057 mio. kr. fra 2117 mio. kr.

 

For Dong Energy gik regnskabsdagen heller ikke helt glat, og aktien blev fra åbningen sendt over 3 pct. lavere, inden investorerne besindede sig og sendte aktien op igen kort efter middagstid. Slutfacit blev en stigning på 0,3 pct. til 313,20 kr.

Dong havde allerede op til regnskabet offentliggjort opdaterede forventninger til helåret oven på salget af 50 pct. af det tyske havmølleprojekt Borkum Riffgrund, og spændingen om den del af regnskabet var derfor så som så. Selve regnskabstallene fra Dong lå til gengæld på den gode side af analytikernes estimater.

LUNDBECK RETTEDE SIG

Comeback var der også til Lundbeck torsdag, hvor aktien genvandt 3 pct. til 376 kr. oven på et fald på 4,9 pct. onsdag, hvor medicinalkoncernen ellers opjusterede forventningerne til 2017.

- Det var et rigtigt flot regnskab, så vi undrede os, men ser man på kursudviklingen over to dage, så ligger aktien måske nu på et niveau, hvor den bør handle, siger Mads Zink.

 

Blandt sidepapirerne faldt Bioporto 8 pct. til 3,10 kr. Selskabet, der håber at få succes med en diagnostisk test til bestemmelse af nyreskade, nedjusterede forventningerne og meddelte, at det undersøger muligheden for at rejse ny kapital for at understøtte salget af testen og forberede en kommende lancering af produktet i USA.

 

Bedre gik det Cbrain, der steg 7,2 pct. til 47,60 kr., efter at softwarehuset sikrede sig en kontrakt i Tyskland.

 

Desuden steg Vestjysk Bank 13,6 pct. til 15 kr. efter et fremgangsrigt regnskab.