Torsdagens aktier: Genmab og Lundbeck tog yderpositionerne

Skulderklap fra amerikanske Citigroup sikrede Genmab en plads i toppen af torsdagens C20 Cap-indeks, mens Lundbeck blev presset til bunds, da en amerikansk hedgefond offentliggjorde sin satsning på kursfald i medicinalaktien.

Læs mere
Fold sammen

samlet steg eliteindekset 0,2 pct. til 1156,54, som blev årets 23. lukkerekord for indekset i et marked uden større nyheder at handle efter.

- Der sker ikke det helt store i dag. Vi havde jo nogle gigantiske lukkeauktioner i går. Der var månedsudløb og nogle indeksvægtninger, der skulle på plads, og der var handlet 5 mia. lige inden lukkeauktionen og 15 mia. efter auktionen. Så der kom rigtigt meget på plads af det, der skulle på plads, og i dag har det bare været en sådan lidt halvpositiv dag med små udsving hele dagen, konstaterer Mads Zink, chefaktiehandler i Danske Bank.

- Der har været en god omsætning men få nyheder, tilføjer han.

SURT SATS FOR LUNDBECK

Den amerikanske hedgefond Millennium Management har satset omkring 350 mio. kr. på, at Lundbeck-aktien skal falde. Fonden har "shortet" 1,01 mio. Lundbeck-aktier, hvilket svarer til 0,51 pct. af aktierne i den danske medicinalkoncern, viser en indberetning til Finanstilsynet. Det er første gang i omkring halvandet år, at der er lavet en så stor investering på kursfald i Lundbeck-aktien.

Aktien faldt 3,1 pct. til 342,50 kr., og det skal nok også ses i lyset af, hvordan aktien har performet på det seneste, mener Mads Zink med henvisning til, at Lundbeck er steget godt 20 pct. på tre måneder.

- Men det har måske også givet fokus på aktien, at hedgefonden har været ude og "shorte" den, siger han.

CITI STØTTEDE GENMAB

I indeksets modsatte ende har den amerikanske storbank Citigroup hævet kursmålet for Genmab-aktien til 1800 kr. fra 1500 kr. og gentaget anbefalingen "køb". Det skrev Børsen med henvisning til en analyse fra Citigroup, og det er ifølge Mads Zink baggrunden for, at aktien sluttede 1,9 pct. højere i 1440 kr.

Novo Nordisk oplyste tidligt torsdag om tilladelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til at markedsføre blødermidlet Rebinyn i USA til børn og voksne. Midlet ventes at blive lanceret i USA i første halvår af 2018.

Aktien steg 1,1 pct. til 284,40 kr., men en medvirkende årsag har også være positiv avisomtale i Børsen fra morgenstunden samt en tendens i de seneste dage til opkøb af defensive aktier, mener Mads Zink, som egentlig ikke ser nogen grund til, at aktien skulle stige isoleret på grund den amerikanske tilladelse.

LIDT FOR HÅRDT FOR ISS

ISS-aktien faldt 0,9 pct. til 272 kr. efter en meddelelse om tab af op til 2 pct. af omsætningen fra den tidligere storkunde Hewlett-Packard.

- Men altså, ISS mister hver eneste år 10 pct. af ordrerne, mens de får nye ordrer ind. Så at de risikerer at miste op til 2 pct. på HP-ordren, det er selvfølgelig en anelse negativt, men slet ikke verdens undergang for ISS. Nu falder aktien under 1 pct., mens den tidligere på dagen var meget længere nede, og det var for meget, mener Mads Zink.

Hos FLSmidth oplyste topchefen, Thomas Schulz, at han har solgt aktier for 8,4 mio. kr. Ingeniøraktien faldt 1,1 pct. til 398,80 kr.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk