Torsdagens aktier: Genmab og GN forrest i bedste dag siden august

C20 Cap-indekset leverde sin største stigning siden august, og Genmab og GN kunne tage sin del af æren.

De to spurtede fra resten af eliteaktierne på en dag, hvor Europas børser præsterede den første fremgang på otte handelsdage.

Biotekselskabet Orphazyme fejrede sin første handelsdag med en flad kurs.

C20 Cap-indekset lukkede 1,25 pct. højere i 1128,23 og overgik dermed stigningerne i de fleste europæiske indeks. Regnskabssæsonen er slut, og aktierne flyttes nu mere af den generelle stemning samt af begivenheder som anbefalings- og kursmålsændringer.

Genmab stod for den største fremdrift med et løft på 6,8 pct. til 1210 kr. efter ellers at have været inde i en dårlig periode med næsten konstante kursfald siden midten af oktober. Det amerikanske finanshus Bernstein har indledt dækning af selskabets børspotentiale med den positive anbefaling "outperform" og et kursmål på 1450 kr.

GN Store Nord var med i toppen med en stigning på 5,4 pct. til 211,70 kr., og også her var der analytikere på spil. Schweiziske UBS har løftet sin anbefaling af selskabets aktie til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev hævet til 240 kr. fra 186 kr.

I den anden ende af eliteindekset var Danske Bank presset og endte med et kursfald på 0,5 pct. til 234 kr. Banken fik ellers hævet sit kursmål en anelse af Goldman Sachs, men omvendt var der skriverier i medierne om mulige milliardbøder til banken på grund af de hvidvasksager, den er blandet ind i.

BØRSDEBUTANT FIK HJÆLP

Uden for C20 var der debut til biotekselskabet Orphazyme, som har solgt 7,5 mio. aktier til 80 kr. - det øverste i det kursinterval, der i forvejen var stukket ud i børsplanerne. Aktien lukkede i netop 80 kr. - blandt andet støttet af store opkøb fra Danske Bank, der agerer som såkaldt stabiliseringsagent i de kommende uger og skærmer aktien fra store fald.

I børsens grønne hjørne steg aktier som Bavarian Nordic og Zealand Pharma med mere end 6 pct. hver uden særlige nyheder. Fælles for de to biotekselskaber er dog, at de har været presset under de seneste ugers negative børshandel.

Rockwool røg lidt retur efter onsdagens regnskab, der bød på en opjustering af forventningerne til 2017 og udløste en kursstigning på 8,7 pct. Torsdag faldt B-aktien 1,3 pct. til 1708 kr. Svenske SEB har sænket sin anbefaling til hold fra køb efter regnskabet, mens kursmålet hæves til 1700 kr. fra 1650 kr.

REGNSKABER FRA MINDRE SELSKABER

En række mindre selskaber kom desuden med regnskab i torsdagens løb. Santa Fe måtte for andet kvartal i træk nedjustere sine forventninger til årets resultat. Omsætningen ventes nu omkring 300 mio. euro mod tidligere 310-320 mio. euro, og driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster ses på 6-8 mio. euro mod tidligere 8-10 mio. euro.

Santa Fe har samtidig sparet en del i bemandingen og solgt aktiver i Kina fra. Markedet reagerede først positivt, men flytteaktien endte med at dykke 0,7 pct. til 45,50 kr.

Københavns Lufthavne løftede omsætning og indtjening pænt i tredje kvartal, men højere skattebetaling betød, at bundlinjen viste samme overskud som tredje kvartal sidste år. Desuden kan lufthavnen se frem til højere subsidiering af lufthavnstaksterne, som vil koste på indtjeningen i de kommende år. Aktien steg 0,1 pct. til 5655 kr.

SP Group øgede resultaterne kraftigt i tredje kvartal og er godt på vej mod at indfri årets prognose, som blev fastholdt i regnskabet. Det skuffede givetvis investorerne, som sendte aktien ned med 3,6 pct. til 1051 kr. SP Group er dog fortsat steget 57 pct. siden nytår.

Fynske Bank viser fortsat stærke takter i sit regnskab for tredje kvartal. Aktien endte 3,5 pct. højere i kurs 89.