Torsdagens aktier: Gassen går af GN-ballonen i rødt C25

Onsdagens højdespringer i C25-indekset, GN Store Nord, lægger torsdag ud med at placere sig blandt de mest faldende aktier i det danske eliteindeks med et fald på 3,1 pct. til 247,80 kr.

Det sker uden selskabsspecifikt nyt, efter at høreapparatproducenten onsdag fik positive ord med på vejen af JPMorgan, der valgte GN som "top pick" i en analyse af medtech-sektoren i Europa.

Også Ambu og WDH ryger til bunds med fald på henholdsvis 2,2 pct. til 159 kr. og 2,2 pct. til 183,40 kr. Det sker ligeledes uden selskabsspecifikt.

C25-indekset falder med 0,8 pct. til 996,93 og følger dermed tendensen fra Asien, hvor de store indeks ligeledes ligger med fald. I Hongkong falder Hang Seng-indekset med 0,4 pct., mens der i Kina ses fald på 0,1-0,2 pct.

Større fald ses der i amerikanske aktiefutures, der - efter at de ledende indeks onsdag på falderebet nåede at klemme sig op i plus. De tre ledende amerikanske indeks ligger med fald på 1,4-2,4 pct.

De negative tendenser kom, efter at techgiganten Apple efter børslukning nedjusterede sine forventninger efter en svagere efterspørgsel i Kina og færre opgraderinger til nye modeller af iPhone end ventet.

En styrket dollar bliver der også peget på fra administrerende direktør Tim Cooks side. Nedjusteringen har pustet til frygten for lavere globale vækstudsigter, men ifølge investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen fra Dankse Bank er det isoleret til Apple.

»Apple fylder og vil fylde meget, i takt med at dagen skrider frem, ikke mindst fordi den stadigvæk er 'folkeaktien' i om ikke andet USA, og derfor kan det få stor effekt på stemningen. Generelt bør det være en Apple-historie, men i et marked som er præget af usikkerhed, så er det ikke supergodt,« sagde Danske Bank-strategen inden børsåbning.

Ørsted-aktien falder torsdag med 0,8 pct. til 424,90 kr. umiddelbart efter børsåbning. Sent onsdag fik energikoncernen dårlige nyheder fra Taiwan. Selskabet har - sammen med andre udviklere - ikke fået en elkøbsaftale for nogle af de kommende vindparker i landet hevet hjem.

Den danske energikoncern har tidligere fortalt, at det netop var vigtigt at indgå en elkøbsaftale med Taipower inden udgangen af 2018 og dermed få adgang til et højere støtteniveau.

Simcorp-aktien falder med 0,7 pct. til 457 kr. Selskabet har torsdag morgen offentliggjort, at det har indgået en Dimension-aftale med Universial-Investment.

/ritzau/FINANS