Torsdagens aktier: Fremgang med APM i front

Det danske C20-indeks blev understøttet af pæne stigninger hos både A.P. Møller - Mærks og Novo Nordisk, og lukkede 0,8 pct. højere i 459,88. A.P. Møller - Mærsk tiltrak sig opmærksomhed med solide stigninger i kølvandet af godt nyt fra konkurrenten Cosco. DLH's salg af sin byggematerialedivision tog også opmærksomhed efter aktiens markante kurshop.

A.P. Møller - Mærsk lukkede 1,7 pct. højere i kurs 53.400 efter positivt konkurrentnyt. Aktien blev understøttet af meldingerne fra asiatiske Cosco, som venter, at indtjeningen i indeværende år vil blive ni-doblet grundet øget efterspørgsel i containerrederienheden, men indtjeningen bliver også drevet frem af selskabets lukrative tørlast-aktiviteter. Cosco-aktien steg godt 5 pct. på nyheden.

- APM-aktien blev understøttet af nattens positive meldinger fra den asiatiske konkurrent Cosco, bemærkede Claus Paaske Larsen, chefrådgiver i Nordea.

Vestas lukkede torsdag 1,4 pct. højere i kurs 518. Det var værd at bemærke, at to af Vestas' konkurrenter fik store ordre torsdag. Tyske Repower modtog en ordre på en havvindmøllepark på 90 MW, som i alt løber op i over 300 mio. euro. (2,2 mia. kr.). Samtidig har Dong Energy bestilt 200 MW vindmøller hos Siemens.

Danisco lukkede 0,4 pct. højere i kurs 364, efter indgåelse af ny aftale om fortsat produktion af sukker på basis af roedyrkning i Finland. Der er tale om en syv-årig aftale med en række finske landbrugsorganisationer om roeproduktion og sukkerforarbejdning.

DLH lukkede 21,5 pct. højere i kurs 82 efter meddelelsen om, at trævareselskabet sælger sin byggematerialedivisionen til franske Saint-Gobain for godt 600 mio. kr.

- Det er i bund og grund en lettelse over, at de nu er ude af byggeriet, da aktien er blevet klemt på nervøsitet omkring byggeriet på det seneste. Derfor stiger den så meget, sagde chefrådgiver i Nordea Claus Paaske Larsen.

Efter salget vil DLH styrke sit fokus på international handel med træ, og selskabet til først og fremmest bruge pengene fra salget til yderligere opkøb.

- Vi har igennem mange år haft fokus på at vokse gennem opkøb. Nu er vi klar til yderligere ekspansion. Der er betydelige mængder af akkvisitionskandidater i et i øvrigt meget fragmenteret marked, sagde selskabets administrerende direktør Jørgen Møller-Rasmussen.

Auriga Industries lukkede 2,6 pct. lavere i kurs 92,5, efter at selskabet torsdag fik sin anbefaling opjusteret hos Danske Equities. Opjusteringen til "akkumuler" skete med baggrund i, at markedet for agrokemiske produkter ser ud til at få et stærkt 2008. Dertil kommer de seneste fald i aktiekursen, der betyder, at aktien halter langt efter kursmålet på 115 kr.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )