Torsdagens aktier: Endnu en rekord

 

Det danske aktiemarked lukkede marginale 0,2 pct. højere i rekord 455,08. Den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke og computerproducenten Apples lidt skuffende fremtidsmeldinger ødelagde en ellers solid positiv europæisk stemning. Det danske aktiemarked modstod presset fra de faldende europæiske kurser og lukkede endnu engang i rekord.

 

De tungtvejende bankaktier på C20-indekset oplevede en fin dag med især de to tunge drenge, Nordea og Danske Bank, i topform. Danske Bank endte 0,8 pct. højere i kurs 255,5, mens Nordea lukkede 0,3 pct. højere i kurs 89,3.

 

Elektronikproducenten Bang & Olufsen tiltrak sig torsdag en del af opmærksomheden, efter at investeringsbanken Carnegie hævede kursmålet på B&O til 940 kr. fra 895 kr. "Outperform"-anbefalingen blev fastholdt. Carnegie venter, at B&O endnu engang vil løfte sin prognose for indtjeningen. Velhaverbanken Capinordic Bank fulgte trop og hævede kursmålet til 745 fra 730 og fastholdt "hold"-anbefalingen. B&O blev handlet 1,1 pct. højere i kurs 757.

 

A.P. Møller - Mærsk B lukkede 0,9 pct. lavere i kurs 57.500. Danske Equities vurderer, at Maersk Line indtil videre har haft pæn succes med at gennemføre ratestigninger, hvilket er overraskende for aktiemarkedet, hvor konsensus er yderligere nedgang i raterne. Derfor fastholdt Danske Equities en købsanbefaling på rederiet. Hen på eftermiddagen meddelte APM, at rederiet har købt to ejendomme fra det kriseramte Lindøværft. Dermed giver APM Lindøværftet en kapitalindsprøjtning på 600 mio. kr. og Lindøværftet får på den måde får tilført et likvidt beløb på et tidspunkt, hvor værftet har brug for det.

 

Novo-konkurrenten, Novartis, skuffede investorerne ved morgenstundens regnskabsaflæggelse for fjerde kvartal. Interressenterne kunne læse, at udviklingen af det inhalerbare diabetesmiddel Galvus hører til i Novartis' fremtidsplaner. I regnskabet for tredje kvartal blev Galvus spået en fremtid som blockbuster-medikament (medikamenter med en årlig omsætning på mere end 1 mia. dollar). Novo Nordisk endte 0,2 pct. højere i kurs 480.

 

Udenfor C20-indekset fik ØK lidt medvind, efter at aktien igennem den seneste periode har været under pres. ØK steg 3,0 pct. til kurs 277,0. Det er især den politiske bekymring i Venezuela, der har påvirket ØK negativt. Onsdag aften steg aktiemarkedet i Venezuela pænt, og det har været med til at understøtte kursudviklingen i ØK.

 

Det danske medicoselskab Ambu har fået en hollandsk patentsag på nakken. Det er AMBUs singaporeanske konkurrent, LMA, der har anlagt en patentsag omhandlende udformningen af AMBUs larynx-masker. AMBU fik et kursgok på 4,6 pct. til kurs 114,5.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )