Torsdagens aktier: DSV og DFDS blev de positive afstikkere

De danske aktier holdt sig i grønt gennem det meste af torsdagen, men i de aller sidste handler satte mismodet ind i et drøjt hug, og så endte C20 Cap-indekset med et fald på 0,1 pct. til 1006,12.

Læs mere
Fold sammen

16 ud af 20 papirer i indekset faldt, men det største minus - som Nordea i øvrigt stod for - var på 1,4 pct.

Investorerne havde allerede fra morgenstunden en sværm af regnskaber at forholde sig til.

Det drejede sig blandt andet om rederiet DFDS, der dagen igennem sejlede i smult vande efter rapporteringen af udviklingen i selskabets bedste første kvartal nogensinde. Men også DSV fik for alvor skiftet op i højt gear ud på eftermiddagen efter et flot regnskab for første kvartal, og aktien endte i rekord.

OPJUSTERING FRA DFDS

DFDS kunne efter sit rekordkvartal opjustere forventningerne til hele regnskabsåret.

Første kvartal er traditionelt rederiets svageste i løbet af året, men januar, februar og marts i år gav pæne sorte tal på bundlinjen efter et minus i samme periode sidste år, og derfor er DFDS-ledelsen nogenlunde komfortabel med at løfte forventningerne til hele året, så der nu ventes et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 2300-2500 mio. kr. mod tidligere ventet 2100-2300 mio. kr.

- Alle dele af DFDS' rutenetværk og centrale logistikaktiviteter bidrog til vores hidtil bedste første kvartalsresultat. At vores svageste kvartal nu er i sorte tal, afspejler den igangværende transformation af DFDS, lyder det fra Niels Smedegaard, der er administrerende direktør hos DFDS.

- Og vi fortsætter rejsen med lancering af nye projekter for at styrke rutenetværkets kundeservice for fragtkunder og sænke kørselsomkostningerne i vores europæiske logistikaktiviteter, fortsætter han.

DFDS øgede i første kvartal sin omsætning til 3088 mio. kr. fra 2926 mio. kr. i samme periode sidste år, mens driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster blev 405 mio. kr. På bundlinjen fik rederiet et overskud på 157 mio. kr. mod et minus på 13 mio. kr. i samme periode et år tidligere.

DFDS-aktien endte 8,3 pct. højere i 293,40 kr.

DSV RØG I OVERHALINGSBANEN

Blandt C20-selskaberne startede transport- og logistikselskabet DSV i bakgear efter sit regnskab for første kvartal, men ud på formiddagen og eftermiddagen blev det for alvor blevet byttet ud med de høje gear.

DSV fastholdt i regnskabet sine forventninger til hele året efter et første kvartal, hvor driftsresultatet (EBIT) før særlige poster steg til 643 mio. kr. og dermed overgik analytikernes forventninger om et resultat på 600 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Også bundlinjen overgik forventningerne med et nettooverskud på 233 mio. kr. mod ventet 173 mio. kr. blandt analytikerne.

DSV's forretning er blevet markant større, da selskabet sidste år købte amerikanske UTI Worldwide for 9,5 mia. kr., hvilket officielt indgår i regnskabstallene fra 1. februar. Ifølge Jens Bjørn Andersen, der er topchef hos DSV, følger fusionen tidsplanen.

- Det går godt, og der har ikke været nogen negative overraskelser. Vi integrerer i 60 lande og har fået udpeget ledelse i de forskellige lande og lagt noget it sammen. Men der er selvfølgelig lidt forskellig status i de forskellige lande, siger Jens Bjørn Andersen til Ritzau Finans.

DSV-aktien steg med 3,9 pct. til rekorden 293,30 kr. og endte dermed helt i toppen af C20 Cap-indekset.

Industriselskabet NKT Holding, der er tidligere C20'er, omsatte for 425,9 mio. euro i sit første kvartal, når man måler i standardiserede metalpriser mod 466,4 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år.

Det blev omsat til et operationelt driftsresultat (EBITDA) på 38,3 mio. euro mod 38,0 mio. euro i første kvartal sidste år. For hele året fastholdes forventningerne om en flad organisk vækst samt en EBITDA-margin på 9,4 pct.

NKT-aktien sluttede uændret i 366 kr.

COMEBACK TIL CARLSBERG

Bryggeriet Carlsberg fik onsdag prygl af investorerne efter en ellers meget kortfattet periodemeddelelse for første kvartal, hvor der kun blev serveret volumen- og salgstal.

De faldt dog alligevel investorerne så meget for brystet, at Carlsberg-aktien blev sendt ned med 2,9 pct., men torsdag gjorde aktien igen comeback og steg med 2,6 pct. til 635,50 kr. - nok til en placering mod toppen af C20 Cap-indekset.

Det franske finanshus Société Générale løftede efter periodemeddelelsen sit kursmål for bryggeriaktien til 757 kr. fra 700 kr., mens anbefalingen "køb" blev fastholdt.

MINDRE REGNSKABER SKABTE INGEN FURORE

Regnskaber var der også fra Vestjysk Bank, rederiet Torm, SSBV-Rovsing, KBHL samt Fynske Bank.

Alle fem selskaber fastholdt sine forventninger i regnskaberne, og rapporteringerne gav da heller ikke i nogen af tilfældene anledning til store udsving på aktiemarkedet.

Lidt bevægelser var der dog, og det var primært i negativ retning. Fynske Bank endte med et fald på 3 pct. til 65,50 kr., mens Vestjysk Bank faldt 2,2 pct. til 8,75 kr. KBHL-aktien sluttede uændret i 3775 kr., Torm satte sig 1,8 pct. til 83 kr., mens Rovsing endte uændret i 0,14 kr.

/ritzau/FINANS