Torsdagens aktier: Draghi trak mundvigene og aktierne ned

Der var ikke megen grine af efter rentemødet i Den Europæiske Centralbank torsdag. Efter at have ligget i plus frem til mødet, gik C20 Cap-indekset i minus og endte med et fald på 0,5 pct. til 1035,4.

Foto: FRED DUFOUR. ECD-bossen Mario Draghi
Læs mere
Fold sammen

- Markedet satte sig efter rentemødet i ECB, hvor centralbanken fastholdt både længden og størrelsen af opkøbsprogrammet. Faldet kom, fordi der var nogen, der havde sat næsen op efter en udvidelse, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Novo Nordisk var ellers med til at trække eliteindekset i plus det meste af dagen, men medicinalaktien endte dagen med et dyk på 0,4 pct. til 302,60 kr.

- Vi kan se, at Novo også tog del i faldet. Der var nogen, der afventede data, inden de begyndte at sætte deres salgsordrer i gang. Og det fik aktien til at falde, siger Mads Zink til Ritzau Finans.

Den lavere aktiekurs kom også på dagen, hvor tyske Berenberg satte kursmålet for Novo Nordisk-aktien ned til 330 kr. mod tidligere 375 kr. Berenbergs anbefaling er fortsat "hold", viser data fra Bloomberg.

LUNDBECK TABTE APPEL

Et andet medicinalselskab - Lundbeck - var også i fokus torsdag, da EU-Domstolens første instans fastholdt afgørelsen fra EU-Kommission om at pålægge selskabet en bøde på 700 mio. kr. Lundbeck dykkede efter dommen med 3 pct. Men den rettede sig til et fald på 0,8 pct. til 269,00 kr.

- Dommen betyder ikke længere det store for Lundbeck, da man allerede har hensat pengene i 2013 til bøden. Men det havde da haft en positiv indvirkning på aktien, hvis pengene var blevet tilbageført, siger Danske Banks chefhandler.

- Vi kan også se, at der har været noget computertrading i aktien, hvor det er indkodet, at der skal sælges, når aktien når et vist niveau. Men den rettede sig sidst på dagen, siger Mads Zink.

SAS I MODVIND

Udenfor eliteindekset kom luftfartsselskabet SAS med regnskab for tredje kvartal. Selskabet kom ud af perioden med et overskud på 805 mio. svenske kr. efter skat mod 800 mio. svenske kr. i samme periode året før. For hele regnskabsåret 2015/16 venter SAS fortsat et positivt resultat før skat og engangsposter

Aktien steg umiddelbart efter fondsbørsen åbning - men endte med at tabe 2,0 pct. til 14,60 kr.

Vagt- og serviceselskabet G4S fik løftet kursmålet hos Goldman Sachs til 22,42 kr. fra 17,32 kr. Anbefalingen er fortsat "neutral" ifølge Bloomberg. G4S-aktien steg 0,8 pct. til 21,63 kr.

Sidst på torsdagen kom der regnskab for tredje kvartal fra Roblon, der blandt andet producerer kabelfibermateriale og LED-belysning. Selskabet tredoblede bundlinjen og fastholdt forventningerne til hele året. Aktien endte med at falde med 3,1 pct. til 238,50 kr.

Derudover var der fokus på Nordicom, der ser ud til at kunne komme på britiske hænder, da det pressede ejendomsselskabs hovedaktionær, Park Street Asset Management Limited, vil fremsætte et bud efter at have passeret en ejerandel på 33,33 pct. Nordicom-aktien steg med 20,5 pct. til 2,06 kr.

Topdanmark steg 1,7 pct. til 189,80 kr., efter at finske Sampo onsdag fremsatte et købstilbud på 183 kr. per aktie.