Torsdagens aktier: Demant er dagens bundskraber - Unibrew stryger til tops

En positiv anbefaling får torsdag ved middagstid investorerne til at sende aktien i bryggeriet Royal Unibrew helt til tops i det danske eliteindeks, hvor høreapparatkoncernen Demant omvendt har indtaget bundplaceringen.

Investorerne er overordnet set i godt humør torsdag, hvor det samlede danske eliteindeks, C25, ved middagstid ligger 0,8 pct. højere i indeks 1126,89.

Den positive stemning er også dominerende på de øvrige aktiemarkeder i Europa, på trods af at der fortsat er uklarhed om Brexit, efter at det britiske parlament onsdag afviste alle alternativer til premierminister Theresa Mays brexitaftale.

»Der er ikke noget negativt nyt, og Brexit har vi givet helt op for. Rigtig mange holder øje med det, der lige nu sker i Swedbank,« siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier, og henviser til fyringen af den svenske banks topchef i kølvandet på en række hvidvaskanklager.

Et af de særligt positive islæt i C25-indekset er Unibrew, som stiger 3 pct. til 488,40 kr., efter at SEB har hævet anbefalingen af aktien til »køb« fra »hold« og samtidig sat kursmålet op til 620 kr. fra 550 kr. ifølge Bloomberg News.

Med det nye kursmål ser SEB et stigningspotentiale på 31 pct. over de næste 12 måneder for bryggeriaktien.

Foruden Unibrew er der også blevet ændret i estimaterne for Chr. Hansen, som af ABG Sundal Collier har fået løftet kursmålet til 676,40 kr. fra 621,20 kr. Anbefalingen er uændret »hold«.

Også Nordea har løftet kursmålet for Chr. Hansen-aktien til 530 kr. fra 475 kr. Her er anbefalingen uændret »sælg«. Chr. Hansen-aktien stiger torsdag 1,8 pct. til 685,20 kr.

Demant-aktien er igen under pres

Høreapparatselskaberne GN Group og Demant løb med den helt store opmærksomhed på det danske aktiemarked onsdag, hvor en negativ sektorrapport fra Morgan Stanley var med til at få nogle investorer til at sælge ud.

Den største nettosælger var onsdag anonyme børshuse, hvilket som regel dækker over udenlandske investorer, og det samme billede tegner sig igen for Demant-aktien torsdag ved middagstid, hvor aktien dykker 4,2 pct. til 191,90 kr.

Onsdag aften dansk tid lød startskuddet til en stor høreapparatkonference i USA, der også kaldes AAA-messen. Her var danske Demant klar med en præsentation, hvor selskabet blandt andet løftede sløret for navnet på et nyt produkt.

»Som jeg ser det var der ikke noget vanvittigt nyt i de slides, jeg har set. Vi undrer os lidt over, at aktien får så store stryg,« siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier.

GN-aktien stiger omvendt 1,7 pct. til 306,70 kr. torsdag.

Flere udbytter

I C25-indekset er FLSmidth og Simcorp desuden under teknisk pres, da der fragår udbytte i begge selskaber. Hos FLSmidth udbetales der 9 kr. per aktie, og hos Simcorp kan aktionærerne se frem til 6,75 kr. per aktie.

FLSmidth falder 1,8 pct. - eller 5,3 kr. - til 285,70 kr., samtidig med at Simcorp stiger 1,1 pct. - eller 7 kr. - til 632 kr.

Blandt sidepapirerne har NKT fået hævet kursmålet til 112 kr. fra 107 kr. af Goldman Sachs, der stadig har anbefalingen »neutral«. NKT-aktien stiger 2 pct. til 117,60 kr.

Derudover bliver der torsdag offentliggjort regnskaber fra SBS, Newcap, Park Street, NTR, Santa Fe Group og Nordic Shipholding.

/ritzau/FINANS