Torsdagens aktier: Danske og Jyske taber på udsigt til fortsat lave renter

Udsigten til fortsat lave renter i USA er torsdag middag med til at presse banker som Danske Bank, Jyske Bank og Sydbank, der alle falder, ligesom det er tilfældet for det danske eliteindeks, C25, samlet set.

Ved middagstid bakker indekset med 0,4 pct. til 1131,17.

Det sker, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften fastholdt sin ledende rente og samtidig ikke lagde op til renteændringer resten af året. Det er ret anderledes i forhold til december, hvor der var forventning om to renteforhøjelser i 2019.

Meldingerne ser torsdag ud til at lægge pres på de europæiske banker, som har mulighed for at tjene flere penge, desto højere renterne er.

Herhjemme falder Sydbank 0,9 pct. til 150,80 kr., Danske Bank falder 1,2 pct. til 124,20 kr., og Jyske Bank falder 1,3 pct. til 257,70 kr.

Flere analyseændringer

Med i bunden af eliteindekset ligger Tryg, som har fået sænket anbefalingen af SEB til »sælg« fra »hold«, mens kursmålet er løftet med 1 kr. til 175 kr. Tryg-aktien bakker 1,4 pct. til 183,30 kr.

Carlsberg ligger nogenlunde fladt i 819,30 kr., på trods af at ABG Sundal Collier har sænket sin anbefaling af aktien til »hold« fra »køb« og samtidig skåret kursmålet til 850 kr. fra 875 kr.

Blandt de aktier, der stiger mest i C25-indekset, dukker Ambu op med en stigning på 0,4 pct. til 170,20 kr. Holder stigningen dagen ud, vil det være femte dag i streg med plus for aktien.

»Mit bud vil være, at det er fordi, de er på forskellige roadshows rundt omkring i verden for at sprede budskabet, og det kan sagtens være med til at trække lidt tråde over til aktien også.«

»Man kan også sige, at Ambu er en af de aktier, der måske har haltet lidt efter i år, og måske er det bare det, den er ved at indhente,« vurderer Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

Regnskab fra Bavarian

Uden for eliteindekset er der fokus til Bavarian Nordic, som falder 1,7 pct. til 135,60 kr. efter offentliggørelsen af sit regnskab for 2018. Selve regnskabstallene var stort set som ventet, og for det nye år venter biotekselskabet en stigende omsætning, men et fortsat driftsunderskud.

Fokus er der også på ALK-Abelló, idet allergivirksomhedens franske konkurrent Stallergenes Greer er på vej til at blive købt af børsen.

Ares Life Sciences I, som i forvejen ejer 83,9 pct. af Stallergenes Greer, tilbyder de øvrige aktionærer en pris på 37 euro per aktie. Det svarer til en præmie på 42,9 pct. sammenlignet med onsdagens lukkekurs på 25,90 euro og værdisætter selskabet til samlet 678,5 mio. euro inklusive gæld.

ALK-aktien reagerer på nyheden ved at stige 1,3 pct. til 1094 kr.

»Alt andet lige er det altid positivt med en konsolidering i markedet. Vi så også for nogle uger siden, hvor der var forholdsvis meget »M&A-aktivitet« inden for biofarma, at det fik aktier som Genmab til at have det rigtig godt i en periode. Så det er den generelle tendens, man ser,« siger Nikolaj Holmsgaard.

Senere torsdag afleverer Flügger regnskab for tredje kvartal af 2018/19. Op til regnskabet falder aktien 0,7 pct. til 292 kr.

/ritzau/FINANS