Torsdagens aktier: C20 snusede til 1200 men blev holdt nede af TDC

Det danske C20 C20-indeks var tirsdag lige oppe at snuse til niveauet lige under 1200, men formåede ikke at bryde igennem og lukkede marginale 0,01 pct. højere i 1197,12, hvilket dog fortsat var det højeste lukkeniveau nogensinde.

TDC trak ellers ned i det danske eliteindeks efter sit regnskab for tredje kvartal, men det blev udlignet af stigninger til blandt andre Chr. Hansen, Danske Bank og FLSmidth.

- Det har været en rimeligt roligt marked på indeksniveau både herhjemme og ude i Europa. Der har været lukket i Tyskland, hvilket har lagt en dæmper på aktiviteten, men blandt enkeltaktierne er der dog nogle udsving, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

TDC stod med et fald på 0,6 pct. til 37,77 for et af udsvingene i negativ retning, efter et regnskab for tredje kvartal der afslørede fortsat afgang af tv-kunder og ligeledes afgang af kunder i mobilforretningen korrigeret for tilkøb.

- Tv i Danmark er stadig et stort problem for TDC. Der er nye tiltag i gang, der skal få kunderne til at blive. Det er interessant, om det vil lykkes, for der er behov for at bremse kundeflugten, siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank om udviklingen i tv-forretningen i Yousee.

LUNDBECK HELT I BUND EFTER CHEF-EXIT

Helt i bunden i C20 lå dog Lundbeck efter et kursskred på 2,4 pct. til 379,60 kr., på dagen hvor selskabet vinkede farvel til sin topchef siden maj 2015, Kåre Schultz, der snart tiltræder i israelske Teva.

Samtidig formåede Mærsk-aktierne ikke at fastholde mandagens stigninger på omkring 3 pct., efter at Berenberg indledte dækning af selskabet med anbefalingen "sælg" og med et kursmål på 10.000 kr. Endvidere reducerede Deutsche Bank sit kursmål for Mærsk-aktien med 7 pct. til 13.048 kr. forud for selskabets regnskab i næste uge.

Mærsk B endte 1 pct. lavere i 12.270 kr.

CHR. HANSEN I TOPPEN

I feltet af stigende eliteaktier toppede Chr. Hansen med et plus på 1,4 pct. til 559 kr. Aktien nød godt af en positiv analyse fra SEB, som hævede kursmålet for aktien til 640 kr. fra 600 kr. og gentog en købsanbefaling.

Danske Bank steg desuden 1,1 pct. til 243,70 forud for bankens regnskab for tredje kvartal torsdag. Jyske Bank genoptog dækning af Danske Bank-aktien, og det skete med anbefalingen "køb" med et kursmål på 285 kr.

FLSmidth nød desuden godt af analysenyt fra Goldman Sachs, som løftede kursmålet for aktien til 480 kr. fra 450 kr. og gentog anbefalingen køb. FLS-aktien steg 0,9 pct. til 438 kr.

Uden for C20 var Sydbank i fokus efter et regnskab for tredje kvartal, som viste et overskud før skat på 497 mio. kr. mod 494 mio. kr. i samme periode året før. Reaktionen blandt investorerne var behersket med en stigning på 0,7 pct. til 249,20 kr.

Tivoli, der kom med regnskabstal for tredje kvartal mandag efter børslukketid, steg desuden 0,7 pct. til 558 kr. Kvartalet sluttede en smule under sidste års niveau, og det var påvirket af en våd sommer og fire færre åbningsdage.

Skako, der steg 0,6 pct. til 87,50 kr., var også aktuel med regnskab, og det viste et overskud før skat på 5,5 mio. kr. i tredje kvartal mod 3,3 mio. kr. i samme periode sidste år.