Torsdagens aktier: C20 knockoutet af APM

 

De danske aktier blev lige over middag knockoutet, og lukkede således ligesom resten af Europa betydelig lavere. C20-indekset faldt hele 2,0 pct. til 498,91 med A.P. Møller-Mærsk som største drivkraft bag nedturen. FLSmidth tiltrak sig opmærksomhed efter positivt regnskab fra en konkurrent.

 

A.P. Møller-Mærsk var klart den største taber i C20- regi. Således lukkede den indekstunge rederiaktie 3,0 pct. lavere i kurs 71.500. Den seneste tid har APM bevæget sig i rekordområde og nu tager investorerne gevinsten hjem siger aktiehandler Niels Lundsby fra Nordea til RB-Børsen.

 

- Det er investorerne, der henter deres gevinst, og det er det, man typisk ser i et usikkert marked. Og markedet er usikkert for tiden, sagde Niels Lundsby.

 

APM-konkurrenten Cosco Holdings blev torsdag suspenderet på børserne i Hong Kong og Shanghai. Fredag vil handlen blive genoptaget. Selskabet har planer om at udstede nye A-aktier og der spekuleres i, at den nye kapital skal bruges til at købe moderkoncernens tørlastrederidivision.

 

FLSmidth lukkede marginale 0,1 pct. højere i kurs 485. Investorerne fik nyt fra den lukrative mineralbranche, idet den finske konkurrent Metso aflagde regnskab for andet kvartal. Finske Metso havde et fantastisk andet kvartal i divisionen, der leverer anlæg til mineralindustrien. Samtidig vurderer ledelsen, at de favorable markedsvilkår holder i hele 2008. FLSmidth er repræsenteret i branchen via det hurtigt voksende datterselskab FFE Minerals.

 

Coloplast, der lukkede 1,6 pct. lavere i kurs 461, fik gode ord med på vejen af Nordea, der ser Coloplast som en overset aktie.

 

- Vi er langsigtet positive på aktien grundet de vækstmuligheder, den nye selskabsstruktur giver. Kortsigtet vurderer vi, at aktien har et efterslæb i forhold til sektoren, hvilket også gør aktien interessant, skrev Nordea.

 

Lundbeck steg i et surt marked 1,4 pct. til kurs 142,8, hvilket klart var største stigning i C20-regi.

 

Den indiske Vestas-konkurrent Suzlon aflagde kvartalsregnskab onsdag, efter det danske marked lukkede. Suzlon skuffede fælt med kvartal, hvor overskuddet faldt 54 pct. Suzlon-aktien tabte godt og vel 6 pct. i nattens handel. Desuden var der nyt fra den tyske konkurrent Repower, der har modtaget en amerikansk ordre på 44 vindmøller med en samlet kapacitet på 88 MW. Vestas-aktien lukkede 1,5 pct. lavere i kurs 371.

 

G4S smed morgenstundens fremgang på mere end 6 pct. og lukkede 0,8 pct. højere i kurs 24,5. I den tidlige handel florerede der rygter om, at en kapitalfond skulle være interesseret i den britiske vagt- og sikkerhedsvirksomhed. Det bekræftede en handler over for RB-Børsen. Senere afviste kapitalfonden Permira, at den er interesseret i G4S.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )