Torm offentliggør plan snart - formand

 

Aktionærerne i Danmarks næststørste rederi Torm har med spænding set frem til det nye år. Toppen af det børsnoterede tankskibsrederi har over julen arbejdet med en plan, der skal få rederiets værdier bedre frem i lyset. Inden længe vil planen vil blive offentliggjort.

 

- Vi er i en situation, hvor vi holder et bestyrelsesmøde inden så længe, og når det er holdt, vil vi kommunikere beslutningerne ud til markedet, siger Torms bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen til RB-Børsen. Han vil ikke præcisere, hvornår rederiet vil offentliggøre planen.

 

- Det, vi har sagt, er, at vi ville arbejde med en plan, og når vi har vedtaget planen - som vi ville gøre færdig inden nytår - vil vi kommunikere det ud til markedet, siger han.

 

Ledelsen har besluttet, at værdierne i Torm i højere grad skal afspejles i aktiekursen. Det blev besluttet efter, at rygter om opkøb af rederiet blev aflivet i december. Torms storaktionær, selskabet Beltest Shipping meddelte da, at det ikke har modtaget konkrete tilbud på køb af selskabets 32 procent store aktiepost i Torm.

 

Ved samme lejlighed gjorde Torm-ledelsen det klart, at den nye strategi vil ligge klar inden udgangen af året. Der skal mere fokus på at skabe værdier for aktionærerne og interessenterne, lød det dengang.

 

Spillet om Torms fremtidige ejerforhold begyndte i slutningen af november. Da meddelte den græske skibsreder Gabriel Panayotides og hans familie via deres selskab Beltest Shipping, at det havde fået henvendelser fra investorer, der er interesserede i at købe selskabets aktiepost i det danske rederi. Inden jul meddelte Beltest så, at der ikke var kommet nogle tilbud på aktieposten, hvilket har fået rygter om kurspleje og manipulation til at svirre.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )