Torm i front på en rolig dag

D/S Torm viser vejen på en ellers stille dag på aktiemarkedet med en stigning på hele 4,15 pct.. C20-indekset har dagen igennem været præget af mindre udsving, og ligger her over middag 0,19 pct. nede i niveau 497,2.

Rederiet D/S Torm har i dag offentliggjort, at selskabet planlægger at udbetale udbytte på i alt 2 mia. kr. til dets aktionærer. Dette sker i stedet for det ellers påtænkte aktietilbagekøbsprogram, som imidlertid har vist sig, at være forbundet med en række tekniske problemer, særligt på det amerikanske marked.

For aktionærerne betyder dette en hurtigere udbetaling og samtidig opnår Torm en større grad af handlefrihed, udtaler bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen til RB-Børsen. Forslaget skal dog først godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i august.

Disse nyheder bringer aktien op i kurs 226, svarende til en vækst på 4,15 pct..

Med stigninger på 0,9 pct. ligger Sydbank og DSV også i den pæne ende.

Mindre positivt ser det ud for Carlsberg, som med et fald på 2 pct. placerer sig i bunden af indekset.

Det forlyder, at Carlsberg har vist interesse for den statsejede svenske kæde Vin & Sprit. Bryggeriet ønsker at erhverve sig dele af selskabet, så frem de kan opnå enighed om en favorabel aftale med de svenske myndigheder, der netop planlægger en privatisering af firmaet.

Danisco falder ligeledes i dag, efter det internationale finanshus Goldman Sachs har placeret Danisco på deres pan-europæiske salgsliste med et kursmål på 390 kr.. Aktien handles fredag eftermiddag 1,4 pct. nede i kurs 418,5.

Blandt sidepapirerne har Harboe netop fremlagt regnskab, og selvom forventningerne på forhånd ikke lå i den høje ende, måtte investorerne sande, at regnskabet stadig ikke formåede at leve op til deres sparsomme forventninger. Årsagen til det triste resultat skal bl.a. findes i den øgede priskonkurrence samt højere omkostninger. Aktien er her til eftermiddag faldet med 1 pct. til kurs 197,5.