Torm er næppe fristet af Herning Shipping

Det lille danske rederi Herning Shipping søger efter nye ejere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig bugner bankbogen lige nu hos Torm, der har scoret 4,1 mia. kr. på salget af sin aktiepost i konkurrenten Norden, og der spekuleres ivrigt i, hvad Torm skal bruge de mange penge til. En fusion er dog usandsynlig, vurderes det.

- Vi har sat en proces i gang hvor vi skal finde den bedst mulige investor, der kan trække rederiet op på et nyt niveau. Der er dog et ønske om, at vi fortsætter som et selvstændigt rederi. Men det er endnu meget tidligt i forløbet, og vi har en målsætning om, at vi er færdige inden året er gået, siger Lars Vang Christensen, administrerende direktør for Herning Shipping.

Hos Torm vil man ikke kommentere om Herning Shipping er et muligt mål.

- Jeg kender Herning Shipping udemærket, og jeg sidder i Rederiforeningens bestyrelse med deres administrerende direktør. Det er gode kolleger og et flot selskab, og udover det har jeg ingen kommentarer, siger Torms administrerende direktør Klaus Kjærullf til RB-Børsen.

Reelt passer de to selskaber dog dårligt sammen, og en fusion af de to virker derfor utænkelig, påpeger en aktieanalytiker overfor RB-Børsen.

Torm holder generalforsamling tirsdag 17. april, og her ventes Klaus Kjærulff, at løfte sløre for, hvad Torm skal bruge Norden-milliarderne til.

RB-Børsen