Torm bliver i Singapore trods bekymring om skat - avis

 

Rederiet Torm har ingen aktuelle planer om at opgive Singapore som hjemsted for en del af sin flåde. Men rederiet har dog sine bekymringer om den såkaldte videresalgsskat, som kan ramme rederiets salg af nybygningskontrakter. Et videresalg af nybygningskontrakter kan nemlig blive anset for en handelsindtægt, som skal beskattes og der kan blive tale om en langvarig proces med at overbevise Singapores skattemyndigheder om noget andet, skriver shippingavisen Lloyd's List.

 

- Det vil få nogen effekt på, hvordan danske rederier planlægger deres skibe, siger Esben Poulsson, direktør for Torms aktiviteter i Singapore, til avisen.

 

I Singapore beskattes salg af skibe, når de sælges inden for fem år, mens salget er skattefrit efter fem års ejertid. Herhjemme er det vedtaget at fritage skibssalg for skat fra i år. Singapores Rederiforening (Singapore Shipping Association) har tænkt sig at tage problemstillingen op med myndighederne. Esben Poulsson håber, at det vil være med til at forenkle tingene, men påpeger samtidig, at rederiet ikke kun er i Singapore for at spare skat.

 

I øjeblikket er omkring en tredjedel af Torms flåde indregistreret i Singapore og det er fortsat ambitionen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )