Torm-aktionærer får fingrene i skruen

Rederiet Torms oprindelige aktionærer må onsdag morgen se værdier fordufte som dug fra solen fra deres aktiedepoter.

Foto: NIels Ahlmann Olesen. Rederiet Torms oprindelige aktionærer må onsdag morgen se værdier fordufte som dug fra solen fra deres aktiedepoter.
Læs mere
Fold sammen

Rederiaktien falder hele 51,5 pct. fra morgenstunden til blot 0,15 kr. Det svarer til en samlet markedsværdi på 14,4 mia. kr.

Kursfaldet skal ses i lyset af, at hele 95 mia. nye aktier har ramt børsen. Aktierne er opstået som led i selskabets restruktureringsaftale og er for nyligt tegnet af en række kreditorer til 0,058 kr. stykket. Dermed sidder de oprindelige Torm-aktionærer på blot 0,8 pct. af selskabet.

Udvandingen sker, fordi kapitalfonden Oaktree har tilført skibe til Torm for til gengæld at få en betydelig ejerandel, mens en række af Torms banker er gået med til at nedskrive en del af gælden.

Selv om den kraftige udvanding har været kendt længe, har Torm-aktien i de seneste tre måneder ikke desto mindre handlet til mellem 0,28 og 0,89 kr. og dermed langt over værdien af rederiets aktiver. Værdien af aktiverne korrigeret for gæld efter restruktureringen er således cirka 824 mio. dollar.

- Hvis man omregner det (aktiver korrigeret for gæld, red.) til NAV per aktie i danske kroner, så svarer det til cirka 0,06 kr., hvilket er væsentligt under den nuværende børskurs, noterede rederiets formand, Flemming Ipsen, i sin beretning til generalforsamlingen i starten af juli.

Også investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen har tidligere advaret de oprindelige aktionærer i Torm om en for høj værdiansættelse af de oprindelige aktier.