Topsil indkalder til generalforsamling oven på aktionærkrav

Topsil indkalder til ekstraordinær generalforsamling på anmodning fra aktionærer, der repræsenterer 8,54 pct. af selskabets aktiekapital. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

virksomheden Topsil laver silicium Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Indkaldelsen kommer oven på en beslutning truffet på en anden ekstraordinære generalforsamling 17. juni 2016.

»På den ekstraordinære generalforsamling den 17. juni 2016 blev der truffet en lovlig og bindende beslutning om salg af selskabets siliciumaktiviteter til Globalwafers, hvilket er meddelt børsmarkedet og Globalwafers samme dag. Salget sker efter en længere proces, hvor interesserede investorer har været inviteret til at deltage i en auktionsproces, der blev afsluttet på den ekstraordinære generalforsamling,« skriver Topsil i meddelelsen.

Flere Topsil-aktionærer har bedt bestyrelsen i selskabet om at trække et salg af Topsils siliciumforretning til Globalwafers, der blev besluttet fredag tilbage, og i stedet lade National Silicon Industry Group (NSIG) komme til med sit bud på forretningen.

Det sker, fordi NSIG kom med et bud på forretningen torsdag aften, så aktionærerne ikke kunne nå at tage stilling til det nye tilbud, siger Topsil-aktionær Christian Reinholdt fra Small Cap Danmark til Ritzau Finans.

På fredagens ekstraordinære generalforsamling var lidt over 30 pct. af Topsil-aktionærerne mødt op, og 73,7 pct. af de repræsenterede stemmer valgte at give grønt lys til frasalget af siliciumforretningen, der udgør langt størstedelen af aktiverne.

Inden i fredags var Topsil og taiwanesiske Globalwafers tilbage i maj blevet enige om en pris på 320 mio. kr. Men op til generalforsamlingen kom det konkurrerende bud på 335 mio. kr. fra kinesiske NSIG, som desuden gjorde sig klar til at byde højere. Globalwafers forhøjede herefter sit bud til 355 mio. kr. og fik generalforsamlingens godkendelse.