Topdanmark-aktien tager største hop siden 2008 og sætter rekord

Investorerne er tilsyneladende meget tilfredse med det regnskab, som forsikringsselskabet Topdanmark torsdag har offentliggjort.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Omkring klokken 15.30 stiger aktien 8,7 pct. til 309,40 kr., hvilket er største stigning på én dag siden 2008. Det er samtidig højeste kurs nogensinde.

Topdanmarks regnskab for 2017 viste et overskud på bundlinjen på 1733 mio. kr.

Det er en fremgang fra sidste års resultat på 1534 mio. kr., og samtidig overgår det selskabets egen prognose om et resultat på mellem 1500-1600 mio. kr. og analytikernes forventning på 1684 mio. kr.

- Forbedringen skyldes især afløbsgevinster i fjerde kvartal 2017 samt et lavere niveau af storskader og vejrligsrelaterede skader end forudsat, siger koncerndirektør i Topdanmark Lars Thykier i en meddelelse.

Han peger på, at det forsikringstekniske resultat viste en markant forbedring, mens investeringsafkastet omvendt faldt.

- Det er et stærkt regnskab, hvor kun investeringsafkastet trækker lidt ned, men det er også altid en joker, siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

- Men når man ser på den forsikringsmæssige drift, er der fremgang på toplinjen og godt styr på omkostningerne, og sammenkoblet med en periode med få vejr- og brandskader så ser man det her pæne resultat.

- En del af det er held, men selv når man isolerer for de elementer, som Topdanmark ikke selv kan styre, så ser vi en rigtig god skadeskontrol, siger han.

Topdanmark vil for første gang udbetale et direkte udbytte til sine aktionærer. Udbyttet foreslås på 19 kr., hvilket er markant højere end ventet. Analytikere adspurgt af Ritzau Estimates ventede 14,95 kr. i udbytte per aktie.

Udbyttet svarer til en payout-ratio på 98,7 pct. Forsikringskoncernen har en udbyttepolitik om at udbetale mindst 70 pct. af overskuddet til aktionærerne.