Topchef satser 26 millioner kroner og sender aktie ti procent op: »Et godt signal«

Ambu-aktien er næsten blevet halveret siden april, men nu får den ny medvind. Ceo Juan Jose Gonzalez har nemlig foretaget et kæmpe indkøb, der ifølge analytiker er et stærkt signal for aktiens fremtid.

Ambus topchef Juan Jose Gonzalez har netop købt for 26 millioner kroner aktier i virksomheden. Det bliver mødt med begejstring af investorerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en barsk sommer for Ambus aktiekurs, men tirsdag ser det lysere ud for det danske medico-selskab.

Aktien stiger knap ti procent ved børsens åbning, efter nyheden om at koncernchefen Juan Jose Gonzalez har købt Ambu-aktier for 26 millioner kroner for egne midler. I en fondsbørsmeddelelse mandag eftermiddag fremgår det, at Gonzalez har købt 137.600 aktier til en kurs på 188,77 – en anelse højere end mandagens lukkekurs på 185,6 kroner.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, forklarer i en kommentar, at det store insiderkøb er et »stærkt signal« for aktiens fremtid.

»Jo mere der købes, desto bedre. Jo højere i organisationen køberen sidder, jo bedre. Det skyldes, at jo højere køberen er organisatorisk indplaceret, jo bedre er køberen i stand til at vurdere og øve indflydelse på selskabets udvikling,« skriver Per Hansen.

Gonzalez' kæmpeopkøb kommer, efter at Ambu-aktien siden april er dykket knap 50 procent i kølvandet på nogle skuffende regnskaber.

»I sidste uge købte et bestyrelsesmedlem i GN Store Nord aktier for næsten 15 millioner kroner. Nu gør topchefen i Ambu det samme. Købet er ikke kun stort, men meget stort. Både absolut og relativt til hans aflønning,« siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

»Gårsdagens insiderkøb er, med historiske data in mente, på den ene side et godt signal, som investorerne skal lytte til. På den anden side er det ingen garanti for kursstigninger,« tilføjer Per Hansen.

Han påpeger i den forbindelse, at prisfastsættelsen på Ambu-aktien stadig er relativt høj. Aktien havde en kursfest i 2020, hvor den steg cirka 135 procent og var blandt C25-indeksets bedste investeringer.

Det samlede analytikerkorps har et gennemsnitligt kursmål på Ambu-aktien på 209 kroner ifølge Bloomberg data. Tre analytiker har en »købs«-anbefaling på aktien, tre anbefaler at holde den, mens fem er på »sælg«.