Topchef indblandet i svensk børsskandale

Det svenske selskab Fingerprint Cards er endnu en gang i vælten i negativ forstand, efter at flere medier onsdag skrev om et alvorligt brud på insiderreglerne fra den administrerende direktør samt tidligere bestyrelsesmedlem.

Foto: OLIVER BERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet selv bekræfter, at Fingerprint Cards' nuværende administrerende direktør, Johan Carlström, er i myndighedernes søgelys, samt at et tidligere bestyrelsesmedlem ligeledes undersøges med henblik på en sigtelse.

Johan Carlström nægter sig dog skyldig og forventer, at anklagen løber ud i sandet.

- Jeg har aldrig lavet ulovlig insiderhandel. Jeg har handlet i overensstemmelse med de love og regler, der er for handel med værdipapirer. Jeg er uskyldig i anklagen og har stor tillid til, at undersøgelsen ikke fører til noget, siger han til det svenske nyhedsbureau Direkt.

Jörgen Lantto, der er teknologidirektør, tager over som administrerende direktør fra Johan Carlström indtil videre.

Fingerprint Cards-aktien blev onsdag suspenderet på den svenske børs i Stockholm ved middagstid, men torsdag blev den igen åben for handel efter en beslutning taget af børsen i samarbejde med det svenske Finansinspektionen.

Torsdag efter cirka en times handel falder Fingerprint Cards-aktien med 17,9 pct. til 36,2 svenske kr.

Det er ikke første gang, at det svenske selskab får negativ omtale. Tilbage i oktober 2013 florerede en falsk meddelelse om, at Samsung ville byde på selskabet. Det fik dengang Fingerprint Cards-aktien til at stige med 50 pct. på børsen i Stockholm. Det kom dog frem, at personen bag domænet, som meddelelsen var knyttet til, havde anvendt en stjålet identitet.

I hvert fald var det den eneste mand i Sverige med det navn, der er knyttet til domænet Fingerprint-cards.se, som pressemeddelelsen refererede til, i fængsel for seksuelle overgreb mod børn.

Fingerprint Cards var dengang hurtigt ude at dementere historien.