Toldstrid koster dyrt på Wall Street - amerikanske aktier sendt til tælling

Den eskalerende toldstrid mellem USA og Kina har onsdag som ventet sendt de amerikanske aktier til tælling fra åbningen.

Foto: BRYAN R. SMITH

De store aktier i Dow Jones anfører nedturen, efter at Kina har gengældt et amerikansk toldindgreb og varslet told på over 100 amerikanske varegrupper.


Blandt de berørte varer er sojabønner, flyvemaskiner og biler, skriver CNN.

På Wall Street falder det brede S&P 500-indeks med 1,4 pct., mens de store aktier i Dow Jones er åbnet 2 pct. lavere.


Ford og General Motors, der dykkede op mod 4 pct. i formarkedet, slipper med fald på 1,7 pct. og 0,5 pct. Flyproducenten Boeing har også rettet sig lidt i forhold til signalerne på formarkedet om et fald på 5 pct. Nedturen er dog stadig ganske stor for Boeing, der ligger 3,7 pct. nede.

Archer Daniels Midland, der handler med en lang stribe landbrugsvarer, falder 0,5 pct.

I medicinalsektoren ligger Celgene til et fald på 0,2 pct., efter at selskabet har skilt sig af med sin driftsdirektør Scott Smith.


For Spotify er det dagen derpå efter en succesrig debut på børsen tirsdag. Selskabet, der ikke solgte nye aktier i forbindelse med noteringen, lukkede tirsdag i lige over 149 dollar - en fremgang på næsten 13 pct. i forhold til de 132 dollar, referencekursen blev fastsat til inden børsnoteringen. Onsdag falder aktien 4,6 pct. til 142,23 dollar.