Tøvende investorer venter på Fed og økonomiske data

Det amerikanske aktiemarked lukkede så godt som uændret tirsdag. En positiv åbning blev bakket op at gode regnskaber, men investorernes modvilje mod at påtage sig nye aktiv-investeringer frem mod ugens mange afgørende nøgletal fik markedet til at falde tilbage.

Dow Jones Industrial Average sluttede med et minimalt fald til 15.520,59, mens det bredere S&P 500-indeks steg en anelse til 1685,96. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset havde lidt mere gang i den, og indekset blev sendt 0,5 pct. højere til 3616,47.

De amerikanske aktie-futures handles onsdag morgen med et plus på op mod 0,1 pct. i Asien.

Regnskaber fra blandt andet de farmaceutiske giganter Pfizer og Merck var i fokus, men markedets forsigtige tilgang slog igennem. Omsætningen var dog noget under det vanlige, idet investorernes tøven frem mod onsdagens solide amerikanske makro-dagsorden med ADP-jobrapporten, foreløbige BNP-tal for andet kvartal, og Federal Reserves rentebeslutning havde stor indflydelse på handlen.

- Vi venter igen på at høre, hvad Federal Reserve har at sige, og alle sidder som på nåle. Regnskaberne har været en blandet landhandel, men jeg vil sige, det er overvejende positivt, siger analytiker Sarah Hunt fra Alpine Woods Capital Investors i New York til Bloomberg News.

Fra nøgletalsfronten var der lidt opvarmning inden onsdagens vigtige tal. Huspriserne i USA steg 12,2 pct. i maj sammenlignet med samme måned i sidste år, hvilket var lidt mindre end den ventede stigning på 12,4 pct., ifølge Case-Shiller-indekset. Og fra detailhandlen viste Johnson Redbooks indeks for detailsalget en stigning på 2,9 pct. i uge 30, sammenlignet med samme uge sidste år. I løbet af måneden er handlen øget 3,0 pct, hvilket er lidt mindre end forventet.

Forbrugertilliden overraskede negativt i juli ved at være faldet til 80,3 fra 82,1 måneden før, viste tal fra det amerikanske Conference Board. Der var ventet et fald til 81,3 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Fra regnskabssæsonen var der rapporter fra dækproducenten Goodyear og medicinalkæmperne Pfizer og Merck. Goodyears indtjening blev godt modtaget i markedet, og aktien steg 8,9 pct., og også Pfizer levede op til forventningerne, hvilket blev belønnet med en kursstigning på 0,4 pct.

Pfizers kollega Merck kom knap så godt ud af kvartalet. Omsætningen skuffede, og regnskabstallene blev fulgt op af en nedjustering. Aktien faldt 0,6 pct.

Blandt vinderne var Facebook, der annoncerede planer om at begynde at sælge reklamefilm gennem sin platform. Samtidig lanceredes et program til hjælp for mindre spiludviklere kaldet Mobile Games Publishing. Facebook steg 6,2 pct. til 37,63 dollar, efter at have været handlet så højt som 37,96 dollar - et mulehår fra introduktionsprisen på 38 dollar.