Tørre kurshug til Danske Bank efter regnskab: »Markedet mangler noget konkret«

Fredag morgen præsenterede Danmarks største bank et skuffende regnskab. Det har fået aktiekursen til at rasle ned.

Danske Bank leverede fredag et skuffende regnskab, der har fået aktiekursen til at rasle ned. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS/Jacob Gronholt-Pedersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank leverede fredag morgen et kvartalsregnskab, der har fået aktiekursen til at dykke.

Det dårlige regnskab har medført tørre kurshug til Danske Bank. Aktien er fredag formiddag faldet med tæt på fire procent.

I forbindelse med regnskabet har landets største bank nedjusteret forventningerne til fremtiden. Frem mod 2023 har banken lovet sine investorer, at man vil forrente egenkapitalen med ni til 10 procent. Det tal er nedjusteret, således at banken nu sigter efter en forrentning på mellem 8,5 og 9,0 procent.

Den nedjustering er egentlig mindre end det, markedet har forventet, fortæller aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen. Derfor skal man finde årsagen til kursfaldet et andet sted.

»Når man graver sig ned i forventningerne til, hvordan man skal indfri de her ambitioner, så finder man årsagen til aktiens fald,« siger Mikkel Emil Jensen.

Danske Bank forventer, at de kan levere indtægter for 43,5 milliarder i 2023. I samme år forventer banken at have omkostninger for 23,5 milliarder. Og det er et sted mellem 1-1,5 milliard højere end forventet.

»Til trods for at omkostningerne ligger højere end ventet, så holder Danske Bank fast i deres forrentning. Markedet var i forvejen skeptisk for, om de kunne nå de niveauer, og nu siger Danske Bank, at det kan de godt, men til højere omkostninger. Så jeg tror, markedet mangler noget konkret, de kan hænge deres hat på, for at de tør tro på ambitionerne,« siger Mikkel Emil Jensen.

Nedjusteringen kommer ifølge banken som følge af skærpet konkurrence i markedet og stigende udgifter til complianceområdet i kølvandet på hvidvasksagen. Derudover peger banken på, at den såkaldte gældssag har medført væsentlige udfordringer med bankens image.

Kursen på Danske Bank aktien er i 2021 steget med 9,4 procent. Til sammenligning er det brede C25 indeks steget med 17 procent.