Tobak-boss fortryder ikke timingen for børsnotering

Topchef i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen, har ikke fået kolde føder trods tøvende børsdebut

Scandinavian Tobacco Group. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Udefra kan det ligne det værst tænkelige tidspunkt at fortage en børsnotering på. 2016 har været præget af store kurstab og nervøse investorer. Det er ikke desto mindre i det klima at Scandinavian Tobacco Group i dag har gjort børsdebut på Københavns Fondsbørs.

100 kroner stykket blev aktierne udstykket til i morges, og det var nok til at give tobaksfirmaets en samlet markedsværdi på 10 milliarder kroner.

Indtil videre er aktien blevet i stort set samme kurs, men det får ikke topchef Niels Frederiksen til at fortryde beslutningen om at gå på børsen nu.

»Vi ryster ikke på hænderne. Vi driver forretningen så godt som vi kan, og så må aktionærerne beslutte om kursen går op eller ned,« siger Niels Frederiksen til Berlingske Business.

For ham bekræfter børsnoteringen, at Scandinavian Tobacco Group er en robust virksomhed med interesse fra investorerne.

»Jeg synes ikke man kan sige, at bankrådgiverne ikke var på vores side. Man kan diskutere, om januar var rigtig eller forkert, også set i lyset af den volatilitet, der er opstået, men man må man bare sige, at efterspørgslen efter aktien blev bekræftet, for vi har haft rigtig mange investormøder og oplevet en stor interesse,« siger han.

Business TV: Se tobakskæmpen ryge på børsen

 

Næste store test for Scandinavian Tobacco Group bliver i marts, når virksomheden fremlægger sit første regnskab som børsnoteret selskab.

»Vi har brugt rigtig mange måneder på at koncentrere os om børsnoteringen, og nu vil vi gerne tilbage og koncentrere os om forretningen igen, det glæder vi os til,« siger Niels Frederiksen.