Tivoli-gæster trodser krisen

Danskerne fortrænger finanskrisen med ballongynger og karruselture i Tivoli. Havens direktør er optimist for 2009 (Opdateret 14.16).

Læs mere
Fold sammen
For første gang i 2008 formåede Tivoli at øge besøgstallet i en sæson, da den populære forlystelseshave i november og december slog dørene op for den årlige julesæson. Året har ellers været præget af finanskrise og manglende forbrugslyst, hvilket generelt har smittet negativt af på havens besøgstal.

"Det er lykkedes at fastholde besøgstallet på det forventede niveau på trods af den uro, finanskrisen har forårsaget. Det er vi meget tilfredse med. Det viser, at danskerne stadig gerne vil hygge sig sammen på trods af en lidt strammere økonomi", siger Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, i en meddelelse til fondsbørsen fredag.

Halloween vendepunkt
Ved halvårsregnskabet, der blev offentliggjort i slutningen af november, kunne Tivoli fortælle om en samlet nedgang i besøgstallet på 4 pct. Men i løbet af efteråret vendte stemningen så småt - først med besøgstal i Halloween-ugen, der næsten matchede sidste års rekordniveau, og siden hen blev besøgstallet øget i julesæsonen, der løber fra 14. november til 30. december. I alt besøgte 910.000 gæster den juleoplyste have, mens det tilsvarende antal gæster i 2007 var 890.000.

Tivoli er blevet en juletradition
Ifølge kommunikationsmedarbejder Ellen Dahl kan det overraskende gode besøgstal hænge sammen med, at netop julesæsonen er blevet en indarbejdet del af mange danskeres juletraditioner.

"Det kan da godt være, at julen er noget af det sidste, man sparer på. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at siden Jul i Tivoli blev indført i 1994, har det været en tradition for mange, som har faste ritualer for, hvornår de skal komme og besøge Jul i Tivoli, og hvad de skal lave, når de er der", siger Ellen Dahl til RB-Børsen.

Et godt 2009
Hun vil dog ikke afsløre, om gæsterne har brugt færre penge på f.eks. æbleskiver og gløgg i 2008 sammenlignet med 2007.

Men årets besøgstal passer fint til den kapacitet, haven har, understreger hun. For nogle år siden, da besøgstallet oversteg 1 mio. gæster, var det lige før, der næsten var for mange juleglade gæster.

Ved indgangen til et nyt år med økonomisk usikkerhed, er Tivoli optimistisk omkring besøgstallet for 2009.

"Vi forventer, at danskernes økonomi bliver yderligere presset i 2009, men vi er alligevel optimistiske, for vi har nogle spændende nyheder til sommersæsonen; både en ny forlystelse og nye typer underholdning som for eksempel Copenhagen eSport Challenge i april", lyder det fra Tivoli-direktøren.

RB-Børsen