Tivoli: Flere tiltag skal gøre os mindre vejrafhængige

Tivoli har over de seneste år bygget flere nye lag på forretningen, der betyder, at det hele ikke står og falder med en god sommer med mange gæster i forlystelsesparken.

Tivoli har over de seneste år bygget flere nye lag på forretningen, der betyder, at det hele ikke står og falder med en god sommer med mange gæster i forlystelsesparken.

Det drejer sig blandt andet om Tivoli Casino, hotel- og restaurantdrift samt koncerter og forestillinger.

Og der kommer endnu flere tiltag i de kommende år, der skal sikre, at Tivoli i højere grad bliver en helårsforretning, der ikke er nær så afhængig af vejret, som tilfældet har været tidligere.

Det kommer blandt andet i spil i år som 2017, hvor sommervejret ikke har været så godt, og hvor der derfor har været færre gæster i forlystelsesparken.

- Vi ser os selv som en relativt agil og omstillingsparat virksomhed, der kan omstille os til blandt andet regnvejr, siger Andreas Morthorst, der er finansdirektør hos Tivoli, til Ritzau Finans.

Han peger blandt andet på åbningen af Tivoli Hjørnet, der er et butiks-, restaurant- og hotelkompleks i hjørnet af forlystelsesparken, som skal have åbent hele året.

- Vi har flere tiltag på vej. Den 10. november åbner vi eksempelvis Tivoli Hjørnet. Det er en lidt anderledes forretning end tidligere, og så er det noget, man også kan bruge i regnvejr, siger Andreas Morthorst.

EKSTRA AKTIVITET I SALENE I JUBILÆUMSÅR

Et andet tiltag undervejs er Vinter i Tivoli, hvor forlystelsesparken holder åbent i tre uger fra 2. februar til 25. februar næste år.

Det bliver samtidig startskuddet til en speciel 2018-sæson, hvor Tivoli fylder 175 år. Og for at markere det sætter Tivoli omkring 60.000 ekstra billetter til forestillinger i Glassalen og Koncertsalen, så der i alt sættes 465.000 billetter til salg næste år.

Og også ekstra aktivitet på de skrå brædder og musikscenerne er et vigtigt element i at øge forretningsomfanget til hele året. Det er da også forventningen hos Tivoli selv, at de ekstra billetter skal øge parkens omsætning, men præcis hvor meget, vil Andreas Morthorst endnu ikke ud med.

- Når vi sætter væsentligt flere billetter til salg, så ventes det naturligvis at have en positiv effekt på omsætningen. Vi har ikke sat tal på forventningerne til næste år endnu, men det er jo helt åbenlyst, at det giver en effekt, når vi sælger så mange ekstra billetter, siger finansdirektøren.

/ritzau/FINANS