Tirsdagensaktier: Pandora tager igen toppen i grønt C25

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benoit Tessier

Der er tirsdag morgen yderligere medvind til Pandora-aktien, som mandag tog kursraketten med en stigning på 11,9 pct., på det danske aktiemarked, som efter flere pessimistiske dage tirsdag er åbnet stort set udelukkende i grønt.

Efter kort tids handel stiger det danske eliteindeks, C25, 1 pct. til 1246,99, efter at de fire seneste handelsdage har budt på røde tal, hvoraf de to seneste var foranlediget af et amerikansk luftangreb i Irak.

Luftangrebet, der blev udført natten til fredag, dræbte en højtstående iransk general, hvilket skabte frygt for en krise, da Iran lovede gengæld, men mandag eftermiddag stilnede den negative stemning af på det amerikanske aktiemarked.

»Der faldt lidt mere ro på de finansielle markeder mandag, efter at investorerne nedjusterede sandsynligheden for en eskalering af uroen i Mellemøsten,« lyder vurderingen fra Jyske Banks chefanalytiker, Kim Fæster, i en kommentar.

PANDORA IGEN TIL TOPS

Pandora bankede mandag op med hele 11,9 pct., efter at smykkekoncernen overraskede investorerne med bedre end ventede foreløbige tal for fjerde kvartal af 2019. Tirsdag fortsætter tendensen. Aktien stiger 3,1 pct. til 338,30 kr.

Smykkekoncernens regnskabstal viste et mindre fald i det sammenlignelige salg, end markedet havde ventet.

Samtidig fortalte selskabet, at EBIT-marginen eksklusive omkostninger til restruktureringer for hele året ventes at lande i den øvre ende af det udmeldte forventningsinterval på 26-27 pct., hvilket investorerne kvitterede for.

Siden har flere banker udsendt analyser af aktien. Jyske Bank har løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" og hævet kursmålet med 80 kr. til 375 kr., mens Evercore har løftet kursmålet med 30 kr. til 200 kr. og gentaget anbefaling "underperform".

Med i toppen af det danske eliteindeks er også Coloplast, der tirsdag morgen har løftet sløret for en treårig stomeaftale med den amerikanske indkøbsorganisation Premier, der repræsenterer cirka 4000 hospitaler i USA og flere end 175.000 andre leverandører. Aktien stiger 2,3 pct. til 389,40 kr.

ABG Sundal Collier har sent mandag løftet sit kursmål for aktien i A.P. Møller-Mærsk med 500 kr. til 9600 kr. og fastholdt anbefalingen "hold". Aktien stiger efter flere dage med fald 1,8 pct. til 9430 kr.

Vestas har fået løftet kursmålet hos Handelsbanken til 590 kr. fra 555 kr. Banken har stadig anbefalingen "sælg". Aktien stiger 0,1 pct. til 649 kr.

Eneste aktie i rødt er tirsdag morgen Ørsted, der uden selskabsspecifikt nyt falder 0,1 pct. til 669,40 kr.

SAS FÅR MEDVIND EFTER HÅRDE DAGE

Investorer med hang til SAS, der de seneste to handelsdage har vært i modvind og er faldet 3,1 og 4,1 pct., kan tirsdag spejde mod Norwegian og Finnair for input til handlen, da begge selskaber er kommet med trafiktal for december.

Norwegian havde markant færre passagerer i december, mens Finnair omvendt kunne berette om fuld fart og markant vækst. Tirsdag morgen stiger SAS-aktien 3,5 pct. til 10,75 kr.

Société Générale mener nu, at det er tid til at sælge ud af Nordea-aktien. Banken har sænket sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "hold", der fortsat har et kursmål på 49,30 kr. for aktien, som dog tirsdag stiger 1,3 pct. til 54,73 kr.

/ritzau/FINANS