Tirsdagens obligationer: Stilstand oven på brat rentedyk

Der blev tirsdag trådt vande på det danske obligationsmarked efter et brat rentefald mandag.

Herhjemme lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation uændret i 0,56 pct. efter et fald på hele 11 basispoint mandag.

Baggrunden for den markante rundbarbering af renten fra ugens begyndelse var dels et efterslæb oven på to fridage omkring Kristi himmelfart samt centralbankchef Mario Draghis bemærkninger om, at der fortsat er behov for lave renter i Europa.

Draghis vurdering blev bakket op af tirsdagens europæiske nøgletal, der generelt var en smule skuffende. Den overordnede økonomiske tillidsindikator for eurozonen faldt i maj til 109,2 fra 109,7 måneden før. Økonomerne havde ellers ventet en fremgang til 110,0 ifølge et estimat fra Bloomberg.

Indekset er sammensat af en række erhvervs- og forbrugerindikatorer udført for EU-Kommissionen, og samtlige underindeks endte lavere end ventet.

Fokus tirsdag var også på det amerikanske inflationstal, PCE kerne, der er kendt for at være den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål.

Kerneinflationen endte dog helt som ventet på 1,5 pct. på årsbasis i april, så tallet ændrer næppe i sig selv på forventningerne om en renteforhøjelse på det kommende rentemøde i den amerikanske centralbank i midten af juni.