Tirsdagens obligationer: Stærke nøgletal blev mødt med rentestigning

Stærke nøgletal fra Tyskland og USA blev tirsdag mødt med udtalte rentestigninger.

Stærke nøgletal fra Tyskland og USA blev tirsdag mødt med udtalte rentestigninger, herunder i København, hvor obligationsmarkedets vigtigste papir - den tiårige statsobligation - endte med en rente på 0,68 pct. Det var 6 basispoint højere end mandag.

En del af stigningen satte ind kort efter klokken 10, da tyske nøgletal afslørede stor optimisme i erhvervslivet. Den såkaldte IFO-måling steg til indeks 116 - det højeste niveau i indeksets historie.

- Dagens tal er endnu en påmindelse om, at opsvinget i Europa har bidt sig fast. Det er rigtig godt for de europæiske aktier. Det forhold, at opsvinget ser mere og mere solidt ud, betyder også, at vi nu kommer nærmere det tidspunkt, hvor Den Europæiske Centralbank, ECB, vil udfase sit månedlige opkøb af obligationer, vurderer cheføkonom i Spar Nord Anders Høyer.

ECB's månedlige opkøb af europæiske obligationer udgør 60 mia. euro og har været medvirkende til at holde renten nede i en længere periode. Udfasningen af programmet vil ifølge Spar Nords fortsat ske i starten af 2018.

Samtidig blæser der milde vinde i USA. Den amerikanske forbrugertillid steg mod forventning i juli til det højeste niveau siden marts og det næsthøjeste niveau siden 2000.

Den stærke måling sørgede ud på eftermiddagen for omkring 4 basispoint af tirsdagens samlede rentestigning.

/ritzau/FINANS