Tirsdagens obligationer: Stabil rente efter udsving

Tirsdag var en rentemæssigt forholdsvis stabil dag på det danske obligationsmarked. Investorerne fik en række pæne nøgletal fra USA, men det rykkede ikke rigtigt slutfacit, og nu ser markedet frem mod et par vigtige centralbankmøder senere på ugen.

Foto: ANDREW KELLY

Tirsdag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation uændret i 0,09 pct. efter at have været nede under 0,07 pct. ved 10-tiden og oppe over 0,10 pct. ved 16-tiden.

Dermed fulgte det danske papir sin tyske pendant, der også ved dansk lukketid lå med uændret rente. I det tyske er renten minus 0,04 pct.

OVERORDNET PÆNE NØGLETAL FRA USA

Tirsdagens buket af nøgletal fra USA, der var sat sammen af forbrugertillid for juli, tal for boligsalget for juni og den foreløbige opgørelse af PMI-indekset for juli, som måler humøret blandt de amerikanske virksomheder, endte overordnet set pænere end ventet.

Tilliden i serviceindustrien skuffede dog med et fald til 50,9, mens der var ventet en stigning til 52,0 ifølge Bloomberg News.

Forbrugertilliden var ventet at falde til 96,0 fra 98,0 i juni. Faldet blev mindre, da tallet kom ind med 97,3.

Salget af nye huse steg til 592.000 enheder på annualiseret basis fra 572.000. Der var ventet 560.000 og tallet for maj blev oprevideret fra først rapporteret 551.000.

FED-RENTEMØDE SKUDT I GANG

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, indledte tirsdag sit rentemøde, der bliver afsluttet onsdag.

Der er ifølge Bloomberg News ikke forventninger om, at banken strammer pengepolitikken ved dette møde, som er det første siden den britiske folkeafstemning om EU i juni, der som bekendt endte med et nej til det europæiske samarbejde.

- Federal Reserve er stadig der, hvor man gerne vil se, hvordan det her med brexit kommer til at spille sig ud. Og så vil man også gerne lige se, hvordan de økonomiske konjunkturer ser ud, vurderer Kim Fæster, der er analytiker i Jyske Bank.

Ugens andet væsentlige centralbankmøde er i den japanske centralbank, Bank of Japan. Banken afslutter fredag sit rentemøde, og her venter økonomerne, at banken lemper pengepolitikken og udvider det igangværende opkøbsprogram.