Tirsdagens obligationer: Renterne red på ryggen af amerikansk plus

De danske statsrenter endte med små stigninger tirsdag, hvor de ellers en overgang lå med pæne stigninger, inspireret af tilsvarende bevægelser i USA mandag aften.

Læs mere
Fold sammen

Her var et stærkt nøgletal for aktiviteten i den amerikanske fremstillingsindustri med til at sende de amerikanske statsrenter til vejrs, og den bevægelse blev fortsat i Europa tirsdag, hvor en del af luften dog gik af ballonen sidst på dagen.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme steg med 1 basispoint til 0,54 pct., efter at den ellers var så højt som 0,57 pct. midt på dagen.

Helt tilsvarende var udviklingen desuden på flere af de øvrige nordeuropæiske markeder.

- På obligationssiden bør renterne bevæge sig lidt opad i kølvandet af gårsdagens erhvervstillidstal, der alt andet lige giver den amerikanske centralbank mere vind i sejlene i forhold til en renteforhøjelse i december, vurderede Andreas Østerheden, der er investeringsstrateg hos Nordea, i en kommentar inden åbningen tirsdag.

Indekset ISM Manufacturing steg i september til 60,8 fra 58,8 måneden før. Det var markant bedre end ventet blandt økonomerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et lille fald til 58,0.

Tirsdag var der så godt som ingen nøgletal at finde i kalenderen, hvor eneste højdepunkt var en opgørelse af Nationalbankens valutareserve herhjemme.

Onsdag kommer der til gengæld mere gang i den igen, når der venter et hav af PMI-tal fra både Europa og USA, mens der også lades op til arbejdsmarkedsrapporten for september i USA, når den private ADP-rapport offentliggøres.