Tirsdagens obligationer: Renterne i moderate fald efter volatil dag

De tunge kursfald på aktiemarkedet, der prægede USA mandag og Asien tirsdag, gav også anledning til større udsving på obligationsmarkedet herhjemme tirsdag.

De danske aktier startede tungt i rødt, men rettede sig i løbet af dagen, og samme bevægelse kunne ses i statsrenterne, der indledte med et stort dyk, men endte med en mere begrænset tilbagegang.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation faldt med 3 basispoint til 0,74 pct. Og også på de andre store europæiske markeder blev facit moderate rentefald efter store dyk fra morgenstunden.

Der var tirsdag ingen større nøgletal i kalenderen, og investorerne lod sig i stedet diktere af de voldsomme bevægelser i aktierne, der fulgte efter en periode med massive stigninger.

Nedturen blandt aktierne og opkøbene på obligationsmarkedet - samt de deraf følgende rentefald - vil dog formentlig heller ikke vare længe, lød vurderingen fra flere strateger tirsdag.

- I tilfældet risikoaversion ser vi støtte til de centrale statsobligationer. Men på lang sigt vil udsalget af obligationer fortsætte, fordi væksten er stærk, inflationen stiger, og centralbankerne kører mod en normalisering af pengepolitikken, siger Mathias van der Jeugt, der er chef for markedsanalyse hos KBC, til Reuters.