Tirsdagens obligationer: Renterne faldt tilbage efter højere start

Efter en noget højere start faldt de danske statsrenter i løbet af tirsdagen tilbage og endte med et fald.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme dykkede 3 basispoint til 0,71 pct. efter ellers pæne stigninger over den seneste periode.

Markedet afventer nu meldingerne fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som onsdag aften afslutter sit rentemøde med en udmelding om den ledende rente.

Alt andet end en renteforhøjelse fra centralbanken vil være en gedigen overraskelse, idet markedet lige nu sætter sandsynligheden for en forhøjelse til 100 pct. ifølge data indsamlet af Bloomberg News.

Det er sket efter en stribe udtalelser fra højtstående medlemmer af centralbankens rentekomité, Federal Open Market Committee (FOMC), over den seneste periode, der har peget i retning af en renteforhøjelse.

Dertil kommer, at den amerikanske beskæftigelsesrapport for februar i sidste uge viste sig at overraske positivt.

Det har allerede givet pæne rentestigninger på obligationsmarkedet, og herhjemme er den toneangivende tiårige rente steget støt fra omkring 0,50 pct. i løbet af marts.

Fra nøgletalsfronten har investorerne tirsdag formiddag kunnet se det tyske ZEW-indeks for marts stige lidt mindre end ventet. Forventningsindekset for årets tredje måned steg til 12,8 fra 10,4 måneden før, mens økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning til 13,0.

Den del af Zew-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, steg til 77,3 fra 76,4. Konsensus var ifølge Bloomberg News en stigning til 78,0.

Ud på eftermiddagen viste de amerikanske producentpriser sig desuden at være steget noget mere end ventet i februar sammenlignet med januar.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk