Tirsdagens obligationer: Renten tog revanche efter dage med fald

De danske renter steg tirsdag efter at være faldet de to foregående handelsdage.

Renterne i både USA og Europa steg allerede fra morgenstunden. Forklaringen skulle blandt andet findes i et sæt nøgletal fra Kina, der viste bedre økonomiske takter end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Det toneangivende danske statspapir med udløb i november 2025 lukkede med en rente på 0,28 pct. Det var 3 basispoint over niveauet fra lukketid mandag.

Renterne i både USA og Europa steg allerede fra morgenstunden. Forklaringen skulle blandt andet findes i et sæt nøgletal fra Kina, der viste bedre økonomiske takter end ventet.

I løbet af eftermiddagen serverede amerikanerne flere nøgletal - dog uden at rykke renteudviklingen i nævneværdig grad. Dagens vigtigste tal var de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM. Det udviklede sig i oktober lidt stærkere end ventet, da det steg til 51,9 fra 51,5 måneden før.

Ifølge Bloomberg News var konsensus blandt økonomerne et indeks på 51,7.

- Niveauet er ikke voldsomt højt, men ISM-tallet lægger sig i slipstrømmen af bedre tal for fremstillingssektoren, som vi har set globalt. Således steg de tilsvarende PMI-tal for både euroområdet og Kina også i oktober, siger Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

- Det er en god nyhed, at det ser ud til, der er kommet mere gang i verdensøkonomien, fortsætter han.

De amerikanske anlægsinvesteringer skuffede til gengæld ved i september at falde med 0,4 pct. i forhold til måneden før.

Udviklingen var svagere end ventet, da der ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News var ventet en stigning på 0,5 pct.