Tirsdagens obligationer: Renten tog et par hop i løbet af dagen

Den spand kolde vand, som investorerne fra morgenstunden fik smidt i hovedet af den japanske centralbank, Bank of Japan, fordampede hen over tirsdagen.

Bank of Japan holdt renten uændret og vil fastholde rentekurvekontrollen. Det var med til at sende renterne ned i USA, og det prægede også billedet i Danmark fra morgenstunden.

Mens renten på den toneangivende tiårige statsobligation startede dagen ud med et fald på omkring 3 basispoint i forhold til mandag, så fordøjede investorerne nyheden og sendte renten op igen.

Den tiårige rente endte således med at falde 1 basispoint til 0,40 pct. i forhold til mandag.

Ved middagstid kom der tal fra eurozonen, hvor inflationen i juli blev opgjort til 2,1 pct., hvilket er tæt på Den Europæiske Centralbanks målsætning på knap 2 pct. Kerneinflationen, der blandt andet er renset fra energi og fødevarer, landede på 1,1 pct.

- Pilen peger i den rigtige retning for ECB med et langsomt tiltagende løn- og prispres, skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Onsdag kommer der mere rentenyt - denne gang fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor renten ventes at blive fastholdt. Torsdag er det Bank of England, der er klar med en rentemeddelelse.