Tirsdagens obligationer: Renten stiger til trods for fortsat Tyrkiet-uro

Det rumler og regerer fortsat i obligationsmarkedet tirsdag, hvor markederne fortsat spekulerer i, hvad krisen i Tyrkiet kan føre med sig, men renten tager det til trods en tur op. Panikstemningen har lagt sig i hvert fald for en stund.

Den danske tiårige statsrente stiger tirsdag middag til i underkanten af 0,30 pct.- 2 basispoint højere end mandag. Dermed følger renten udviklingen i Tyskland og USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond sluttede mandag i 2,88 pct. Tirsdag middag inden det amerikanske marked åbner er renten 2,90 pct. - 2 basispoint højere end ved amerikansk lukketid mandag.

Ifølge Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, afventer investorerne fortsat, at den tyrkiske centralbank hæver renten. Derudover forsøger markedet at finde frem til, om situationen i Tyrkiet vil sprede sig til emerging markets generelt.

»Vi vurderer, at situationen i Tyrkiet primært er et tyrkisk problem og næppe noget, der kan ryste global økonomi,« vurderer han i en kommentar.

Han påpeger, at det ser ud til, at den værste panikstemning omkring Tyrkiet er drevet over, men de finansielle markeder har fortsat øjnene rettet mod Tyrkiet.

Formiddagens nøgletal fra eurozonen og Tyskland kunne ikke rykke renterne. Med den brede pensel landede de stort set som ventet eller lidt bedre.