Tirsdagens obligationer: Renten stiger før PMI-tal fra Europa og USA

De danske renter følger i de amerikanskes fodspor tirsdag morgen, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger 1 basispoint til 0,37 pct. forud for offentliggørelserne af PMI-tal fra både Europa og USA.

Den japanske centralbank, Bank of Japan, gør klar til at skrue ned for bankens pengepolitiske lempelser på et af de kommende rentemøder. Kazuhiro NOGI / AFP Fold sammen
Læs mere
Foto: Kazuhiro NOGI

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg mandag med næsten 7 basispoint til 2,96 pct. Tirsdag morgen ligger renten i godt 2,95 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er netop 1 basispoint mere, end da de danske obligationshandlere fik fyraften mandag.

Stigningen i den tiårige rente var en forlængelse af udviklingen i sidste uge, da USA's præsident, Donald Trump, med kraftige udfald på Twitter skabte usikkerhed i markederne, og hvor investorerne søgte ly andre steder end amerikanske statsobligationer.

Samtidig er der forlydender om, at den japanske centralbank, Bank of Japan, gør klar til at skrue ned for bankens pengepolitiske lempelser på et af de kommende rentemøder.

»En mindre lempelig pengepolitik i Japan kan betyde, at der i fremtiden vil være mindre efterspørgsel efter obligationer. Det var med til at presse de amerikanske renter op i det højeste niveau i fem uger,« skriver Kim Blindbæk, der er makroanalytiker hos Sydbank, i et notat.

PMI-TAL FRA EUROPA OG USA

Kalenderen byder i løbet af formiddagen på foreløbige PMI-tal fra først Tyskland og siden for hele eurozonen. I eurozonen ventes det samlede PMI-indeks at falde en spids til 54,8 i juli fra 54,9 måneden før, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Ifølge Sydbank vil handelsstridighederne med USA i spidsen også være et tema, når investorerne vurderer tirsdagens tal.

»Det vil efter alt at dømme påvirke PMI-indeksene i den kommende tid. Vi forventer dog ikke nogen større negativ indflydelse, så længe handelsbarriererne ikke bliver udvidet yderligere,« skriver Kim Blindbæk.

Fra USA kommer der klokken 15.45 dansk tid også nyt om udviklingen i PMI-indekset. Her ventes indekset for industrien at falde til 55,1 i juli fra 55,4 i juni, mens indekset for servicesektoren ventes at lande uændret i 56,5.

/ritzau/FINANS