Tirsdagens obligationer: Renten rørte sig ikke ud af flækken

Mens investorerne flygtede fra de mere risikobetonede aktier på i det danske C25-indeks, der faldt med 1,4 pct., var aktiviteten på obligationsmarkedet anderledes afdæmpet.

Renten på den tonegivende danske tiårige statsobligation endte i 0,35 pct., hvilket var samme niveau som mandag eftermiddag, da de danske investorer slukkede computerne.

Små rentestigninger prægede ellers åbningen, men de blev altså afløst at fald tilbage til mandagens lukkeniveau.

Fra morgenstunden kom der nyt om det danske detailsalg, der steg med 0,9 pct. i maj, hvilket overgik økonomers forventning om en stigning på 0,4 pct. ifølge Bloomberg News.

- Det er tredje måned i træk med stigende detailsalg, og det bringer detailhandlen op på det højeste niveau siden 2011. Specielt handlen i discountforretningerne og på apotekerne steg markant, skriver Danmarks Statistik.

Ud på eftermiddagen overraskede den amerikanske forbrugertillid negativt i juni ved at være faldet til 126,4 fra 128,8 måneden før.

Det viser tal fra det amerikanske Conference Board.

Til sammenligning var det ventet, indekset ville ende lidt lavere i 128,0, ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Tallet for maj blev revideret fra oprindeligt oplyst 128,0.