Tirsdagens obligationer: Renten lidt ned trods stærkt nøgletal

En uventet stor stigning i den amerikanske forbrugertillid kunne ikke afspore beskedne rentefald på hovedparten af obligationsmarkederne i Europa, herunder i Danmark.

Foto fra Iris.
Læs mere
Fold sammen

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,31 pct., hvilket var 2 basispoint lavere end niveauet fredag før juleferien.


I løbet af tirsdagen svingede renten på papiret inden for et snævert spænd mellem 0,30 og 0,34 pct.

Mens de europæiske obligationer oplevede små rentefald, så var renten på den tiårige amerikanske statsobligation ved dansk børslukketid tirsdag steget 3 basispoint til 2,57 pct.

FORBRUGERTILLID IMPONEREDE

Dagens mest interessante nøgletal kom fra USA i form af tal for udviklingen i forbrugertilliden. Den viste sig at være steget noget mere end ventet i december til 113,7, hvilket var det højeste niveau siden 2001.


Tallet for november blev i øvrigt oprevideret til 109,4 fra 107,1, fremgik det af tal fra det amerikanske Conference Board. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en opgørelse for december på 109,0.


Den stigende optimisme hos amerikanerne har på det seneste været med til at understøtte tendensen med stigende renter på de amerikanske statsobligationer, og det underbygger også forventningerne til, at Federal Reserve også i 2017 kommer til at hæve renten - det store spørgsmål synes snarere at være, hvor mange gange det kommer til at ske.