Tirsdagens obligationer: Renten fortsatte op på nøgletalsrig dag

Investorerne fortsatte tirsdag med at handle renten på obligationsmarkedet op, dog ikke med samme hast som den blev mandag.

Tirsdag var på en dag med nøgletal fra USA, Tyskland, Danmark og Eurozonen, og eftermiddagen bød på tal for detailsalget i USA. Salget steg med 0,3 pct. på månedsbasis, og det var helt på linje med økonomernes forventninger ifølge Bloomberg News.

Den tiårige danske statsobligation endte med en rente på 0,65 pct. Det er 3 basispoint højere end niveauet ved dansk lukketids mandag. Dermed er den tiårige statsrente steget samlet 8 basispoint siden onsdag i sidste uge. Den store stigning kan forklares med stigende oliepriser, hvor den europæiske referenceolie, Brent, mandag nåede det højeste niveau siden 2014.

EUROPÆISKE NØGLETAL RYKKEDE IKKE

Blandt andet kom der nyt fra de tyske finansielle aktører, der viste sig mere optimistiske omkring den økonomiske situation i Tyskland de kommende seks måneder, end økonomerne havde forudset.

Offentliggørelsen, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, viste, et fald til 87,4 fra 87,9. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald til 85,5.

Den del af ZEW-indekset, som viser forventningsindekset for maj, var uændret på minus 8,2 og på linje med økonomernes forventning.

Samtidig viste tal for eurozonen, at den økonomiske vækst er aftaget til 2,5 pct. i første kvartal fra 2,8 pct. i fjerde kvartal. Væksten i bruttonationalproduktet var på niveau med meldingerne i den første opgørelse og flugtede også med økonomers forventninger ifølge Bloomberg News.

Også i Danmark var der nyt på nøgletalsfronten. Indikatoren for bruttonationalproduktet, BNP, viste en vækst på 0,3 pct. i første kvartal målt i sæsonkorrigerede tal. I fjerde kvartal var væksten på 0,9 pct.