Tirsdagens obligationer: Nøgletal overraskede og renten steg

Investorerne vendte igen tirsdag ryggen til de tidligere meldinger om geopolitiske spændinger mellem USA og Nordkorea, og det smittede en smule af på obligationsmarkedet.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne vendte igen tirsdag ryggen til de tidligere meldinger om geopolitiske spændinger mellem USA og Nordkorea, og det smittede en smule af på obligationsmarkedet.

På markedet for statsobligationer kunne det aflæses i en lille stigning i renten på den toneangivende tiårige statsobligation til 0,56 pct. tirsdag, hvilket var 2 basispoint over slutniveauet fra mandag, hvor renten også steg 2 basispoint.

I løbet af formiddagen blev der offentliggjort tal for forbrugerpriserne i Sverige og Storbritannien, mens væksten i den tyske økonomi viste sig at være bedre end ventet.

Tirsdag eftermiddag kom der data for den amerikanske økonomi, og både nøgletallet for detailsalget og erhvervstilliden steg mere end ventet, mens importpriserne oplevede en stigning på de 0,1 pct., som analytikerne også havde forventet.

I august steg erhvervstilliden i New York-regionen Empire State Manufacturing-indekset til 25,2 fra 9,8 måneden før. Til sammenligning havde analytikerne ventet en stigning til 10,0.

Detailsalget gik frem med 0,6 pct. på månedsbasis i juli, mens analytikerne kun havde ventet en positivt udvikling på 0,3 pct., viser data fra Bloomberg News.

Ifølge flere økonomer kan de stærke tal indikere, at flere stramninger er på vej fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, men ifølge Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank, betyder det ikke, at der kommer en renteforhøjelse lige foreløbig.

- Renten bliver dog sandsynligvis først hævet i december, da Fed i første omgang vil begynde at destruere nogle af de godt 3500 mia. ekstra dollar, der er sprøjtet ud i det finansielle system siden 2008. Vi forventer, at Yellen og co. i september vil meddele, at den proces begynder den 1. oktober, skrev han i en kommentar efter offentliggørelsen af nøgletallene.

Efter offentliggørelsen af nøgletallene steg renten til 0,58 pct., mens den fandt hurtigt tilbage til det tidligere niveau efterfølgende.

/ritzau/FINANS