Tirsdagens obligationer: Mindre rentefald i Danmark end i Europa

Der blev tirsdag til et mindre rentefald i Danmark. Nogle investorer kan tænkes at bruge den seneste tids kursfald som en mulighed for at købe op.

Arkivfoto. Der blev tirsdag til et mindre rentefald i Danmark. Nogle investorer kan tænkes at bruge den seneste tids kursfald som en mulighed for at købe op. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faldene var lidt større ude i Europa, hvor den tyske rente og franske tiårige rente faldt det dobbelte.

Renten på den danske toneangivende statsobligation endte med et fald på 2 basispoint i underkanten af 0,36 pct. Der er dog stadig 12 basispoint højere end før valget i USA. Og den seneste uges tid har der været relativt renteroligt på et højere niveau, end før Donald Trump vandt præsidentvalget.

Underliggende skyldes det en forventning om, at republikaneren vil sætte gang i et massivt investeringsprogram i USA, hvilket vil tvinge den amerikanske centralbank til at stramme sin pengepolitik ved at hæve renterne, så inflationen og væksten ikke løber løbsk. Det er dog endnu usikkert, hvad det konkret ender med, og investorerne må derfor væbne sig med tålmodighed.

NØGLETALSFATTIG DAG

Tirsdag var der ikke meget at forholde sig til på den globale makrofront.

Der kom dog tal for salg af eksisterende boliger i USA for oktober. De var bedre end ventet.

Forbrugertilliden i eurozonen viste sig at være mindre negativ end ventet i en foreløbige opgørelse for november. Tilliden endte på minus 6,1 mod en indeksværdi på minus 8,0 i måneden før.

Til sammenligning var der ventet et indeks på minus 7,8 blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg.

Fra Danmarks Statistik kom der tal for forbrugertilliden for november, som viste et fald til 0,9 i november fra 1,2 pct. måneden før. Det var dog en anelse bedre end ventet, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet et fald til 0,5.

Derimod viste detailsalget i Danmark bedre takter i oktober med en stigning på 0,8 pct. i oktober. Her var der ventet en stigning på 0,4 pct.