Tirsdagens obligationer: Lille rentestigning efter udsving og nøgletal

Efter indledende rentefald på det danske obligationsmarked tirsdag vendte udviklingen i løbet af dagen flere gange for til sidst at slutte tæt på status quo.

Tirsdag ved markedslukning blev den toneangivende tiårige statsobligation i Danmark handlet med en rente på knap 0,66 pct., hvilket var 1 basispoint højere sammenlignet med mandagens slutniveau.

I løbet af tirsdagen nåede renten på danske statspapir med udløb i 2027 at blive handlet til både 0,63 pct. og 0,68 pct., og det hang sammen med de europæiske nøgletal, som blev præsenteret.

- Vi startede egentlig med at se faldende renter, men siden har vi fået bedre end ventede PMI-tal for eurozonen og et bedre end ventet IFO-indeks fra Tyskland, og det har efterfølgende vendt udviklingen på hovedet, siger handler Michael Boye fra Saxo Bank.

I forhold til det tyske erhvervstillidsindeks IFO steg det i maj til 114,6 fra 113,0 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 113,1 ifølge Bloomberg News.

Og hvad angår PMI-barometeret over indkøbschefernes tillid i euroområdet, viste det i maj et indeks på 56,8, hvilket var på niveau med måneden før, men til gengæld lå over markedets forventning på 56,7.

Senere på tirsdagen kom der fra USA et par nøgletal, hvoraf blandt andet et forventningsindeks blandt indkøbschefer i industrien - det såkaldte Markit US Manufacturing PMI - endte lavere i maj end ventet i markedet.

Også salget af nye boliger i USA viste sig som en negativ overraskelse, da der blev solgt 569.000 boliger i april mod økonomernes forventning på 610.000.