Tirsdagens obligationer: Lille rentehop på stille dag

Den ro, der for øjeblikket hersker på finansmarkederne, hvor handelskrigen er gemt om ikke glemt, resulterede tirsdag i svagt stigende rente - lig med faldende obligationskurser - og stigende aktiemarkeder.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte tirsdag i overkanten af 0,33 pct., hvilket var godt 1 basispoint højere end mandag, hvor renten steg 2 basispoint.

Rentestigningerne i Danmark havde med den brede pensel samme størrelse som i Frankrig, Tyskland og Sverige, hvor stigninger var mellem 0,6 og 1,5 basispoint.

Den fortsat gode stemning på aktiemarkederne gav større risikolyst.

ZEW SKUFFEDE

Dagens væsentligste nøgletal var det tyske ZEW-indeks, der blev offentliggjort kl. 11 og skuffede, men markedet reagerede ikke på, at sortsynet er på vej tilbage i det tyske erhvervsliv.

ZEW-indeksets forventningsdel for juli faldt til minus 24,7 fra minus 16,1 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News kun ventet et fald til minus 18,9. Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, faldt ligeledes til 72,4 fra 80,6. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald til 78,1.

UÆNDRET INFLATION I DANMARK

Fra Danmark var der tidligere på morgenen kommet tal for inflationen i juni. De danske forbrugerpriser steg i juni med 1,1 pct. på årsbasis, viste tal fra Danmarks Statistik. Der var ventet netop en årsstigningstakt på 1,1 pct. Dermed var inflationen helt uændret, da årsstigningstakten for forbrugerpriserne måneden forinden også var 1,1 pct.