Tirsdagens obligationer: Kommende Fed-chef skubbede til renterne

Tirsdagens rentefald på det danske obligationsmarked blev bremset en smule, da den nominerede som næste chef i den amerikanske centralbank, Jerome Powell, udtrykte stor sandsynlighed for en renteforhøjelse i december.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt 1 basispoint til 0,40 pct., hvilket fulgte udviklingen på de store europæiske markeder i Tyskland og Frankrig.

Jerome Powell er blevet nomineret af præsident Donald Trump til at overtage chefstolen i Federal Reserve fra Janet Yellen, og tirsdag skulle han godkendes i Senatets bankkomité.

Jerome Powell nævnte blandt andet, at han - som det også er forventningen på finansmarkedet generelt - regner med en renteforhøjelse i december, og det gav en lille rentestigning på det danske marked kort inden lukningen klokken 17.

Han ser desuden centralbankens beholdning af obligationer ryge ned på 2500-3000 mia. dollar over de næste tre-fire år fra det nuværende niveau på 4500 mia. dollar, som balancen er vokset til takket være den meget lempelige pengepolitik efter finanskrisen.

På nøgletalsfronten fik investorerne blandt andet forbrugertillidstal fra USA.

Den amerikanske forbrugertillid overraskede positivt i november ved at stige til 129,5 fra 126,2 måneden før, mens økonomerne havde ventet 124,0 ifølge Bloomberg News.