Tirsdagens obligationer: Jobindikator fra USA stjal opmærksomhed

Det var meget små bevægelser, der tirsdag prægede det danske obligationsmarked.

Midt på dagen pegede det i retning af mindre rentefald for de danske obligationer, men i løbet af eftermiddagen trak renterne lidt op, og den tiårige danske statsobligation endte i 0,61 pct. - svarende til en stigning på 1 basispoint over dagen.

 

I den sene handel var et opløftende nøgletal fra USA med til at trække renterne lidt opad, idet den såkaldte jolts-indikator fra det amerikanske Bureau of Labor Statistics viste, at der i juni blev oprettet en del flere nye arbejdspladser end ventet.

 

Nøgletallet går normalt ikke for at være et af de helt tunge, men i det ellers nyhedsfattige marked kunne der efter nøgletallet ses en klar positiv reaktion i dollar, en bedre udvikling på aktiebørserne - og altså også et lille løft i renterne.

 

Indtil da havde den mest interessante begivenhed været tyske handelstal, der skuffede både på importen og eksporten i juni. Den tyske eksport viste sig at være faldet 2,8 pct. på månedsbasis - og importen med 4,5 pct.

 

Fremadrettet har markedet stort fokus på fredagens inflationstal for USA, som kan få stor betydning for timingen af kommende pengepolitiske stramninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.