Tirsdagens obligationer: Fuld fart bak for renterne

Renterne trillede nedad tirsdag i takt med, at investorerne trak penge ud af aktiemarkedet og satte dem i mere sikre statsobligationer.

Investorerne i Europa var dels bekymrede over styrkelsen af euro, der kan komme til at koste på konkurrencekraften for eksportfirmaerne i regionen. Dels var der lidt tilbagedrift i olieprisen og dårlige nøgletal og regnskaber i nyhedsstrømmen.

- Vi ser en nervøs stemning, som giver risikoaversion på aktiemarkedet, og så søger man typisk ly i det sikre - i dette tilfælde statsobligationer, siger seniorstrateg Ib Fredslund Madsen fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt hele 8 basispoint til en rente på 0,44 procent - det største rentefald i halvanden måned.

Billedet var tilsvarende i Europa, hvor der også blev givet nye, lavere prognose for inflationen og væksten i eurozonen i år.

- Vækstudsigterne for regionen er måske ikke alt for ringe, men de er langt fra stærke nok. Inflationen er stædigt lav. Det er en støtte under europæiske statsobligationer, udtaler rentestrateg David Schnautz fra Commerzbank til Bloomberg News.

Tirsdag var der på nøgletalsfronten relativt småt med væsentlige økonomiske nøgletal fra såvel USA som Europa.

Markedsaktørerne ser dog frem mod onsdagens opgørelse over detailsalget fra eurozonen og de nøgletal, der kommer, når det danske marked holder lukket torsdag og fredag - ikke mindst den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for april, som kan give et praj om centralbanken Federal Reserves næste træk.