Tirsdagens obligationer: Forsigtige lyde fra Japan holdt renterne nede

Der var tendens til rentefald på de fleste europæiske obligationsmarkeder tirsdag, hvor en forsigtig japansk centralbank ifølge flere markedsdeltagere spillede ind.

Ifølge Reuters var der spekulationer om, at Bank of Japan (BOJ) ville bløde lidt op i sin retorik i forbindelse med tirsdagens rentemøde, hvilket kunne øge forventningen om, at Den Europæiske Centralbank (ECB) også løsner op på sit møde torsdag.

Men BoJ-topchef Haruhiko Kuroda gentog, at en lempelig pengepolitik fortsat er nødvendig for at nå bankens mål om en årlig inflation på 2 pct.

I Danmark faldt renten på den tiårige statsobligation op mod 2 basispoint fra morgenstunden, men den rettede sig i løbet af dagen og endte uændret i 0,58 pct. Hos kollegerne i Tyskland, Frankrig og Holland faldt renterne cirka 1 basispoint.

Renterne har i starten af 2017 nydt godt af rygter om, at centralbankerne i Europa og Japan vil sætte en stoppe for deres obligationsopkøb tidligere end hidtil antaget. Det vil også være i fokus ved torsdagens rentemøde i ECB.

- Markedet kigger efter indikationer af, at der i marts (ved næste rentemøde, red.) vil komme nogle ændringer med hensyn til de fremtidige forventninger til opkøb, siger strateg Benjamin Schroeder fra hollandske ING til Reuters.