Tirsdagens obligationer: Flad udvikling ses i renten fra morgenstunden

Det tegner til en rolig start på obligationsmarkederne tirsdag. Den amerikanske rente har holdt sig i ro, siden de danske handlere lukkede bøgerne mandag eftermiddag.

Foto: Christian Als. Det tegner til en rolig start på obligationsmarkederne tirsdag. Den amerikanske rente har holdt sig i ro, siden de danske handlere lukkede bøgerne mandag eftermiddag. 
Læs mere
Fold sammen

Den toneangivende amerikanske T-bond handles tirsdag morgen i en rente på 2,94 pct. på markedet i Tokyo. Og det er det samme niveau som mandag klokken 17.

Mandag steg den toneangivende tiårige danske statsobligation 2 basispoint til knap 0,35 pct. i forhold til fredag.

Stigningen i renten blev forklaret med en voksende optimisme, efter at investorerne fredag vekslede nervøsiteten på grund af den stærke jobrapport fra USA, der viste sig bedre end ventet af økonomerne.

Tirsdag er der ikke meget nyt at hente i kalenderen med nøgletal fra ind- og udland. Men fra det tyske offentliggøres det såkaldte ZEW-indeks før frokost.

»Investorerne vil dog holde øje med ZEW -indekset fra Tyskland, der tager en temperaturmåling på økonomien. ZEW-indekset har ligesom de fleste andre konjunkturindikatorer i eurozonen haft en nedadgående tendens i gennem 2018. Indekset stabiliserede sig dog i august, da Trump og Juncker blev enige om at skrinlægge told på europæiske biler,« påpeger Mathias Rømer Sproegel, makroanalytikeri Sydbank, i en kommentar til tirsdagens udvikling.

Han venter dog et nogenlunde uændret indeks for september, hvilket næppe vil betyde større reaktioner på de finansielle markeder.

Tirsdag eftermiddag kommer der tal fra USA på NFIB-indekset, der tager temperaturen på stemningen blandt de mindre erhvervsdrivende i USA samt engroslagre i juli. Disse tal ventes ikke at rykke synderligt på renten.